Formel Ford - UK

Emil Bernstorff tager 1. og 2. plads i tidtagningen

31/08/10

- til runde 16 og 17 af det Britiske Formula Ford mesterskab paa Snetterton
Emil Bernstorff viser igen sit store potentiale med sin første pole i det Britiske Formula Ford mesterskab på Snetterton banen i England.
Kun 14 dage efter sit første podium i mesterskabet placerede Emil Bernstorff sin bil på første række i både 16. & 17. runde efter en strålende tidtagning paa Snettertone banen, hvor han kørte den hurtigste og den 4. hurtigste tid.

"Efter et grimt uheld i torsdags er jeg meget tilfreds med den gode tid jeg opnåede i dag" udtalte den unge dansker, der kører med støtte fra Peacock Travel.

Begge løbende gav dog et skuffende resultat idet Emil ikke kunde holde tempoet oppe på den nu meget våde bane i runde 16 og måtte slutte på en beskeden 7. plads.
Runde 17: Trods en god start, hvor Emil kort førte løbet opstod der problemer med bremsen der satte sig fast. Problemet forårsagede et par meget langsomme omgange og kulminerede i en påkørsel bagfra, hvor Emil blev skubbet af banen og han måtte kæmpe sig tilbage fra 17. til en 10. plads.

Bliv fan af Emil paa facebook: Emil Bernstorff, athlete

Baggrund:
Efter en årrække i gokarts med top resultater på nationalt plan i både England og Portugal kørte Emil Bernstorff sin første omgang i en Formula Ford bil nogensinde i marts 2010. Testen var så overbevisende at holdet på stedet tilbød ham et sæde i årets bil. Emil kører med Team Jamun Racing i Det engelske Formula Ford mesterskab officelt benævnt: Dunlop MSA Formula Ford championship of Great Britain. Mesterskabet er bredt betragtet, som det mest kompetitive Formula Ford mesterskab i verden og mange af kørerne har tidligere konkurreret og vundet i deres nationale mesterskaber før de kommer til det Engelske. Emil ligger paa en 8. plads i mesterskabet.
Ud af de 19 løb, som Emil har kørt i år, har han opnået et podie (3. plads) og 4 gange sikret løbets hurtigste tid.
Emil blev først bemærket i Danske motorsports kredse i den Europæiske Formula Ford Cup i Zandvoort i Holland i Juni 2010, hvor han kørte to meget fine løb og sikrede sig henholdsvis 8. og 6. plads efter at have kvalificeret sig som nr 2 i tidtagningen.

Emil's manager, Guido Piedade, er velkendt i motorsport kredse blandt andet som manden bag Ralf Schumacher da denne kørte Formula 1.