Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

Så lykkedes det!

Danish Endurance
Championship 

02/09/10 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTeam VHA trim viste i 3. afdeling af DEC at vi har både bilen mandskabet og strategien til at vinde løb.
Det lykkedes kort før deadline at genforhandle en aftale med Per Poulsen, som egentligt kun skulle have kørt 1. og 2. afdeling af DEC for teamet. Samtidig lykkedes en aftale med Michael Outzen om det ledige sæde i 3. afdeling, så det var jo skønt at kunne stille med et rent fynsk hold.
 

De småfejl, som havde drillet ved 2. afdeling, var blevet rettet og bilen kørte perfekt.
ael Outzen brugte 1. tidtagning på at køre sig ind på bilen, da det var første gang han sad i den. Michael var fra starten hurtig og besatte i denne ”shake down” 3. pladsen generelt. Vi valgte ikke at køre 2. tidtagning, da banen var våd og det dermed ikke var muligt at forbedre placeringen.


(Foto: VHA trim Motorsport)

Per Poulsen startede løbet på regn dæk med tørvejrsopsætning, da vi ikke forventede meget regn. Strategien fra start var simpel, fuld attak, hurtige pitstop og undgå sammenstød, når langsommere biler skulle overhales. Dette lykkedes 100 %, dog spillede vejrguderne os et lille puds ved første pitstop/køreskift. Vi valgte at skifte fra regn dæk til slick dæk, da banen blev tør, men efter kun 2 omgange kom regnen tilbage, og vi var nu på de helt forkerte dæk. Dette dilemma klarede Michael Outzen til UG. Han formåede at begrænse tidstabet til konkurrenterne (der stadig var på regn dæk) til under 30 sekunder - en fantastisk præstation.

Endelig tørrede banen igen op og vi var nu på de helt rigtige dæk. Michael fik besked på at presse hårdt på, og vi var hurtigt i front, en placering som vi aldrig afgav.

Da Michael havde siddet i bilen ca. 2 timer, var det tid til sidste pitstop/køreskift, og nu skulle der tages en beslutning. Var forspringet på 1 omgang stort nok til, at teamejer Peter Rasmussen selv kunne køre bilen til sejr (han er trods alt en ældre herre der ikke helt kan matche Per og Michaels omgangstider)? Beslutningen blev taget, Per skulle tilbage i bilen.

Pitstoppet forløb perfekt og Per kørte bilen til en sikker generalsejr med et forspring på 1,5 omgang nærmeste konkurrent.

VHA trim Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Outzen
  • Per Poulsen
  • Peter Rasmussen
  • VHA TRIM Racing Team
  • Padborg Park
  • 28/08/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS