Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Vådt og tørt på Padborg Park

Special Saloon 
01/09/10 

Bel-Ray SSC Challenge fik afprøvet regndækkene under Racing Festival på Padborg Park
For at samle et større felt, kørte Special Saloon Car og Super Car Challenge-bilerne på samme tid. To kørere fra Youngtimer-klassen tog også kampen op med SSC-bilerne.
Tidtagningen til første heat havde da også en Super Car Challenge-kører på andenpladsen; Alex Frederichsen kørte sin Aquila CR-1 0,222 sekund hurtigere rundt på banen end mærkefællen, Dennis Holbæk. I front var, vanen tro, Claus Christensen, der endnu engang var urørlig i sin Porsche 997 GT3.
 


Super Car Challenge kørte sammen med SSC, her Johan Jokinen foran Allan Olsen.
(Foto: Gripping Media)

Søndagens første løb så ikke kun Claus Christensen som vinder, men også som ny indehaver af banerekorden for Special Saloon Car-klassen. Godt seks sekunder efter århusianeren kom Dennis Holbæk med et lille hul ned til Claus Møller i den Gulf-farvede PRC. Jørgen Hansen blev tildelt 20 strafsekunder for at have overhalet i gul flagzone på opliningsomgangen, og sluttede derfor på 9. pladsen mellem Christian Vejby og Jakob Borum.

Mens vejrguderne det meste af weekenden havde behandlet SSC/SCC-kørerne pænt, blev Padborg Park næsten oversvømmet, da andet heat skulle køres. Alle biler havde monteret regndæk, men flere kørere måtte kæmpe for at finde vejgreb på den våde asfalt.


Padborg Park blev meget våd søndag eftermiddag.
(Foto: Gripping Media)

Claus Christensen var dog stort set uberørt af det våde element, og han vandt løbet med et forspring på næsten 13 sekunder ned til Alex Frederichsen. Længere nede i feltet spandt Jørgen Hansen rundt for enden af langsiden på sidste omgang - den tidligere rallykører har hele sæsonen arbejdet med den nyindkøbte Renault Megane Trophy, uden at have fået den til at køre efter hans hoved.

En af bilerne, der kørte hurtigt i regnen, var Andreas Kjærgaard's Porsche 948. På trods af den enorme motor, havde esbjergenseren fuld fart på. Undervejs lykkedes det også at overhale Christian Vejby med en sen nedbremsning for enden af langsiden.

"Bilen er bare i fin balance, så det er let at styre med lidt overstyring", fortalte Porschekøreren efterfølgende.


Jo, det gik lige. Andreas Kjærgaard udbremsede Christian Vejby på en meget våd bane.
(Foto: Gripping Media)

I regnen var Jakob Borum svær at hamle op med for de andre SS2-kørere. Den forhjulstrukne Honda Integra havde et godt greb i banen og sluttede et halvt minut foran Christian Vejby.

Om få dage går det løs igen, når Grand Prix Danmark køres på FDM Jyllandsringen. Allerede fredag starter Bel-Ray SSC Challenge med en enkelt tidtagning, og flere kørere fra både Danmark og resten af Skandinavien har meldt deres ankomst.

Bel-Ray SSC Challenge

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Allan Olsen
 • Andreas Kjærgaard
 • Claus Christensen
 • Johan Jokinen
 • Jørgen 'Gamle' Hansen
 • Padborg Park
 • 29/08/10 - Padborg Park - Special Saloon
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  D4 Enterprise Solutions