Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Solid mesterskabsføring til Claus Christensen

Special Saloon 
31/08/10 

- efter 'Dansk Metal Racing Festival' på Padborg Park
Porsche 997 GT3 køreren Claus Christensen fra Champion Racing viste sig totalt urørlig i Special Saloon Car løbene i forbindelse med 'Dansk Metal Racing Festival' på Padborg Park denne weekend.
Claus Christensen var hurtigst i samtlige kørsler, samt satte ny banerekord på den ombyggede Padborg Park bane, dermed udbyggede han sin føring i såvel SS3 gruppen samt i Special Saloon Car klassen generelt.
 

Vejret drillede alle kørerne og deres mekanikere hele weekenden, det skiftede fra sol til regn med jævne mellemrum, så der blev arbejdet meget med skift fra regn-til tørvejrs setup, ligesom det også var lidt et lotteri om man skulle køre ud på slicksdæk eller regndæk.


(Foto: Motorsporten.dk)

Dette puslespil gik dog op på fornemmeste vis hos Champion Racing hvor Claus Christensen kørte ud og satte den hurtigste tid i den første tidtagning, her var han 1,3 sekund foran Alex Frederichsen i en Aquila CR1 - og det skulle vise sig at det denne weekend var de to Aquila'er Claus skulle kæmpe med om topplaceringerne.

I den anden tidtagning gentog Claus bedriften, og satte igen den hurtigste tid, og det selv om banen her var meget våd og lumsk.
Det var igen Alex der kørte den næsthurtigste tid, men denne gang var han hele 6,4 sekund langsommere end Claus!


(Foto: Motorsporten.dk)

Søndagens første løb førte Claus lige fra starten gik, og samtlige 14 omgange hen til det ternede flag, men selv om han var i front kunne han på intet tidspunkt slappe af, da han havde Dennis Holbæk Pedersen i en Aquila CR1 lige i hælene.
Der var da heller ikke nogen tvivl om at Claus gav Porsche raceren alt hvad den kunne trække, for på 4. omgang satte han ny banerekord, og kan krydsede målstregen med en sejrs margen på 6,4 sekund.


(Foto: Motorsporten.dk)

Til det andet løb havde det lige regnet, og banen var meget glat og tricky at køre på, hvilket flere af konkurrenterne opdagede på den hårde måde, og naturligvis var tiderne langsommere end i det første løb, men det forhindrede ikke Claus Christensen til endnu en gang at tage føringen fra første meter, og køre en sikker sejr hjem efter de 12 omgange som det løb strakte sig over.
Denne gang krydsede Claus målstregen 12,598 sekund foran Alex Frederichsen på 2. pladsen, og undervejs satte Claus også den hurtigste omgangstid.


Det var kun fra denne vinkel at konkurrenterne så Claus Christensen på Padborg Park.
(Foto: Motorsporten.dk)

Med de to sejre udbyggede Claus Christensen og Champion Racing føringen i mesterskabet, men der bliver ikke lang tid til at gå med armene i vejret, for allerede den kommende weekend skal Claus og de øvrige Special Saloon Car deltagere på banen igen, det bliver på Jyllands-Ringen til årets højdepunkt 'Grand Prix Danmark'.

Special Saloon Car tidsplan ved 'Grand Prix Danmark':

Fredag den 3. september:
16:15 - 1. tidtagning

Lørdag den 4. september:
11:10 - 2. tidtagning
15:30 - 1. race

Søndag den 5. september:
12:55 - 2. race


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Claus Christensen
 • CCRacing
 • Champion Racing - Claus Christensen
 • Jyllandsringen
 • Padborg Park
 • 29/08/10 - Padborg Park - Special Saloon
 • 05/09/10 - Jyllandsringen - Special Saloon
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her