Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Pokaler og buler til Sally Racing

Special Saloon 
31/08/10 

- ved 'Dansk Metal Racing Festival'
Weekenden bød på store udfordringer til kører og teampersonale hos Sally Racing, for ved 'Dansk Metal Racing Festival' på Padborg Park skiftede vejret og banens tilstand hele tiden - der var alt fra høj sol det næsten monsunregn og haglvejr på menuen.
Men alle lagde sig i selen, og på trods af de vanskelige forhold kom der sølvtøj med hjem i to klasser.
 

BMW køreren Keld Graabæk stillede op i sin gule M3'er i Youngtimer klassens gruppe YT1, og han sørgede for den første pokal.
Youngtimer klassens tre grupper YT1 til YT3 var på banen sammen, hvilket endnu en gang betød at klassen stillede med det største felt - hele 35 biler.


Keld Graabæk.
(Foto: Motorsporten.dk)

I den første tidtagning kørte Keld Graabæk sig til en generel 5. plads, og i den anden tidtagning forbedrede han placeringen til en 4. plads.
Første løb der blev kørt på en regnvåd og spejlglat bane, sluttede Keld Graabæk på 14. pladsen generelt i sin baghjulstrukne BMW.
I det andet løb kørte han sig til en samlet placering som nummer 6, og kom i mål på 2. pladsen i sin gruppe. Men en fejlagtig/uretfærdig dom for overhaling i gul flagzone gav ham en tidsstraf så det endte med en 3. plads.

Sally Racing's anden pokal hentede Special Saloon Car køreren Niels Høiby i sin Volvo S60 Challenge racer.
Niels Høiby der kører i gruppe SS3 kvalificerede sig på 2. pladsen i gruppen til begge weekendens løb.


Niels Høiby.
(Foto: Motorsporten.dk)

I det første af løbene kørte han også en god 2. plads hjem, og det så længe ud til at han skulle gentage denne placering i det andet løb, hvor han flot kørte sig op i den generelle stilling i klassen, men på sidste omgang tabte han kontrollen over Volvo'en i chikanen, og endte derfor løbet ude i sandfanget. Det var heldigvis uden større ridser i bilen, det var vist kun stoltheden der fik en ridse!

I Special Saloon Car gruppe SS2 havde Sally Racing endnu en gang Hans Elnegaard til start i sin Renault Megane I Coupé, han kørte sig til startplaceringer som nummer 5 og 4 i de to tidtagninger.


Hans Elnegaard.
(Foto: Motorsporten.dk)

Første løb blev sluttet på en 4. plads i gruppen, mens Hans Elnegaard desværre måtte udgå efter 8 omgange i det andet løb.

Teamet stillede også op i Danish Endurance Championship, hvor Martin Sally Pedersen, Peter Obel og Kennie Frydkjær skulle dele den ene af teamets Renault Sport Clio III racere.
Der var tilmeldt 29 mandskaber til løbet, og blandt dem kørte de sig til en 17. plads i den første af de kombinerede træninger og tidtagninger, det rakte til et placering som nummer 10 i gruppe 2.


DEC trioen - Kennie Frydkjær, Peter Obel og Martin Sally Pedersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

I den anden træning og tidtagning blev det til endnu en 10. plads i klassen, samt igen til en generel 17. plads.
Så der var et rimeligt udgangspunkt at starte ud med, da deres tider lå meget tæt på konkurrenternes tider.
Men det blev desværre aldrig aktuelt, for da teamet startede bilen op for at køre ud til starten, opstod der et problem med gearkassen, og selv om teamet straks kastede sig over opgaven, skilte gearkassen ad samt lokaliserede fejlen, havde de ingen mulighed for at deltage i løbet, så for de tre kørere sluttede weekenden lidt skuffende, næsten inden den kom i gang!

Unge Emil Klitgaard havde ved 'Dansk Metal Racing Festival' sin debut som racerkører i 1600 Challenge klassen, her stillede han op i en lejet Peugeot 106.
I en weekend hvor forholdene skiftede hele tiden, og hvor banen var meget lumsk, så man nok sige at det var lidt af en hård weekend at få sin debut i.
Emil Klitgaard tog det dog i stiv arm, og havde kun et mål for weekenden - han ville ikke være sidste mand i klassen!

1600 Challenge klassen er en meget tæt klasse, så Emil Klitgaard's 19. plads ud af de 23 startende kørere i den fri træning var bestemt godkendt.
I den efterfølgende tidtagning blev det til en 22 plads ud af de 25 kørere der var på banen denne gang = også godkendt.


Emil Klitgaard.
(Foto: Motorsporten.dk)

I det første af søndagens to løb arbejdede Emil Klitgaard sig flere pladser frem i feltet, og det så rigtig godt ud for ham, han kørte fornuftigt og lavede ingen fejl, så et pænt resultat var inden for rækkevidde!
Men på næstsidste omgang i løbet forsvandt alle chancer for et fint resultat i debut løbet, på vej gennem svinget ud til langsiden får Emil Klitgaard et prik i højre baghjørne og bliver sendt sidelæns af banen, ud i sandfanget hvor Peugeot raceren triller rundt.
Det gik hårdt ud over bilen, til alt held viste sikkerheden i en moderne racer atter sit værd, og Emil kunne stå uskadt ud af bilen, men der forestår teamet en stor opgave før den igen er raceklar.

Og lige nøjagtig tid er nok det som det kniber mest med lige i øjeblikket, for allerede den kommende weekend køres et af årets største løb - Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen - her stiller Sally Racing foreløbigt op med Special Saloon Car køreren Niels Høiby.

Grand Prix'et er årets eneste løb der strækker sig over tre dage, derfor skal Special Saloon Car deltagerne ud i deres første tidtagning allerede fredag eftermiddag klokken 16:15.
Lørdag klokken 11:10 køres den anden tidtagning, og klokken 15:30 det første af weekendens to løb.
Søndag klokken 12:55 køres det andet løb.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Emil Klitgaard
 • Hans Elnegaard
 • Keld Graabæk
 • Kennie Frydkjær Jensen
 • Martin Sally Pedersen
 • Niels Høiby
 • Peter Obel
 • Sally Racing
 • Padborg Park
 • 28/08/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
 • 29/08/10 - Padborg Park - 1600 Challenge
 • 29/08/10 - Padborg Park - Special Saloon
 •