Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA GT1

Young Driver AMR dominerede på Nürburgring

FIA GT1 
31/08/10 

Det var Young Driver AMR teamet der var forrest hele weekenden på Nürburgring, ved 6. afdeling af FIA GT1 verdensmesterskabet. Teamets to Aston Martin biler var hurtige hele vejen, uanset om det var på våd eller tør asfalt. Det var Darren Turner og Tomas Enge der vandt løbet søndag, men allerede i de indledende session viste den anden Young Driver AMR bil med Stefan Mücke og Christoffer Nygaard vejen til sejren under den våde fri træning.
 

Darren Turner lavede en fantastisk start på løbet søndag eftermiddag, han udnyttede til fulde deres pole position og han holdt føringen komfortabelt frem til pitstoppet hvor Aston Martin’en skulle have ny kører ombord, og det var så Tomas Enge’s tur til at forsvare første pladsen.
Det lykkedes til fulde, han udbyggede endda den føring som Daren Turner havde lavet, og dermed kunne Young Drivers AMR teamet fejre deres første sejr i FIA GT1 mesterskabet.

Den anden Young Driver-Aston Martin med Christoffer Nygaard og Stefan Mücke havde også et godt løb, hvor det var Christoffer Nygaard som startede i bilen, fra 9. position på gridden.
Efter en god start var Christoffer Nygaard hurtig fremme på 6. pladsen og der blev han indtil pitstoppet, hvor det var Stefan Mücke der tog over.
Mücke tog efter pitstoppet kampen op med den foranliggende Maserati MC12 og han kom forbi den på den absolut sidste omgang, dermed kom de hjem med en flot 5. plads.

Efter løbet udtalte Christoffer Nygaard:
“Min start var ikke den bedste, for jeg havde svært ved at se det grønne lys. Det betød at jeg mistede en position i starten, men vandt den hurtigt igen. Herefter gik jagten ind på den foranliggende Lamborghini, i slutningen af mit stint kom jeg forbi, og dermed havde vi 6. pladsen, inden Mücke skulle ud og køre.”

Glimt fra weekenden på Nürburgring:


(Foto: Young Driver AMR)

Efter 6 afdelinger af FIA GT1-verdensmesterskabet er Turner og Enge på den samlede 3. plads i mesterskabet og Young Driver AMR er også på 3. pladsen i team mesterskabet, kun 4 point efter Reiter teamet.

Næste afdeling af FIA GT1 verdensmesterskabet køres på Algarve banen i Portugal i weekenden 17. – 19. september.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Darren Turner
  • Stefan Mücke
  • Tomas Enge
  • Young Driver AMR
  • Nürburgring
  • 29/08/10 - Nürburgring - FIA GT1
  •