Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport starter som nummer 1 og 2

DM Rally 
31/08/10 

- ved årets Suzuki Sydhavsrally
Der bliver noget at leve op til for Suzuki Motorsport, når næste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally køres den 4. september, Suzuki Sydhavsrallyet omkring Nykøbing Falster. Startnummer 1 og 2 er nemlig blevet tildelt to af bilerne fra teamet, helt præcist de Suzuki Swift Maxi-modeller, som køres af Kenneth Madsen/Carina V. Møller (Dianalund/ Helsingør) og Anders Lysen/Henrik Vestergaard (Sorø/Mørke).
 

”Det bliver sjovt at få startnummer 1 på bilen, men et eller andet sted er der mere pres på,” siger Kenneth Madsen, der bliver sendt af sted som første deltager i løbet. ”Det er meget fedt, og det bliver meget interessant at prøve, for når vi første gang skal køre prøverne, vil der ikke være kørt så mange sten og meget grus ud i svingene, som vi ellers oplever. Men startnummer 1 betyder også, at vi skal holde godt øje med bakspejlene, for nogle af firhjulstrækkerne kan godt køre stærkt, og dem skal man jo give plads til. Men sådan er det.”

Suzuki Sydhavsrallyet er et løb, hvor deltagerne har få muligheder for at kunne forberede sig til strabadserne på forhånd. Først dagen inden det går løs, løfter løbsledelsen sløret for, hvor der skal køres rally.

”Sidste gang vi kørte DM-rally i det område, var det nogle rimeligt hurtige prøver, og der kniber det lidt med en 1600 cm3-motor, så vi må bare koncentrere os om klassen og om at komme så højt op som muligt,” siger Kenneth Madsen, der sigter på et resultat i top 15. Hans kollega i søsterbilen har dog højere ambitioner. For sig selv og for Kenneth Madsen.

”Vi bør kunne komme i top 10 med de to biler. Det er realistisk, at vi kan være i top 10, men det forpligter også, at vi har fået startnummer 1 og 2,” siger Anders Lysen, der for første gang i år stiller til start i et rally tællende til Danmarksmesterskabet. ”Jeg føler mig klar og er virkelig fit for fight. Jeg cykler to gange om ugen og humøret er højt, så jeg føler, at jeg er klar.”

I de rallysprints, Anders Lysen hidtil har kørt i denne sæson, har han haft John Madsen (Dianalund) med som codriver, men ved Suzuki Sydhavsrallyet overtages pladsen af Henrik Vestergaard (Mørke).

”Det glæder jeg mig meget til,” siger Anders Lysen. ”Smilet er altid højt, når vi skal ud at køre, og så er Henrik en utrolig dygtig andenkører, der har rigtigt mange års erfaring med sig. Vi går godt i spænd sammen, han er god til at coache mig og få mig til at køre stærkere, og det er bare perfekt.”


Anders Lysen stiller for første gang i denne sæson op i et DM-rally.
(Foto: Suzuki Motorsport)

Suzuki Sydhavsrally har base i Nykøbing Falster, og på papiret er der derfor tale om hjemmebane for René Harms (Nørre Alslev), der atter kører sammen med Michele Danielsen (Bramming).

”Løbet kommer efter sigende til at foregå på Lolland og Falster, hvor jeg jo kommer fra, og at det sker i ens område gør det bare lidt sjovere, men nogen hjemmebanefordel har jeg ikke,” siger René Harms. ”Det er jo først dagen før løbet starter, at vi ved, hvor prøverne er, og så er det kun, hvis prøverne ligger på nogle af de veje, man kører på til dagligt, at det kan give en fordel.”

”Men det er nu heller ikke det væsentligste for os. I og med vi ikke var med i sidste DM-løb, er vi ude af mesterskabet, så vi kører for at lære. Det vigtigste for Michele og jeg er at få kørt nogle kilometer i bilen, få styr på vores noter og ellers få tingene til at fungere. Og så skal vi fortsætte med at lære, og der er heldigvis masser af folk i Suzuki Motorsport, vi kan lære af.”

Makkerparret i den anden gruppe N-bil i Suzuki Motorsport – Claus Steensen/Peter Petersen (Ringsted/Ringsted) – har dog mere fokus på resultatet.

”Vi regner med at komme lidt frem i rækkerne. Det er i hvert fald det, vi kører efter, og vores konkurrenter skal bestemt ikke tro, at de bare får alt forærende,” siger Claus Steensen.

”Vi satser på at lægge maksimalt pres på vores konkurrenter. Det kan måske være, at vi er nogle gamle gutter, men vi skal nok hænge i. Vi gør bare, som vi plejer. Så går det vel.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Anders Lysen
 • Carina V. Møller
 • Henrik Vestergaard
 • Kenneth Madsen
 • Suzuki Motorsport
 • SydhavsRally
 • 04/09/10 - SydhavsRally - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: