Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Folkerace

Gæsterne tog alle pokalerne på Løvelbanen

Folkerace 
31/08/10 

Jannick Godskesen og René Jensen vandt de to hovedklasser
Lørdag og søndag dannede Løvelbanen ved Løvel nord for Viborg rammen om femte afdeling af Danmarkscuppen i folkerace – den økonomisk mest overkommelige form for motorsport på fire hjul, der findes i Danmark, for her forpligter deltagerne fra start sig nemlig for at ville sælge deres biler for enten 5.000 eller 8.000 kroner, hvis nogen byder på dem.
 

Bag løbet på Løvelbanen stod Viborg Motor Klub, der endte med at se alle pokalsæt gå til udenbys kørere eller deltagere fra andre motorklubber. Klubbens to egne repræsentanter sluttede nemlig begge i det slagne felt. Blandt 29 startende i klasse 1 sluttede Kim Kjellerup, Viborg, på en delt 17. plads, mens det blev til en delt 19. plads for Benny Kristensen, Løvel, i klasse 2, der talte 32 deltagere.


En af deltagerne ved Danmarkscuppen på Løvelbanen var Kim Kjellerup, Viborg.
(Foto: Morten Alstrup)

Da man var nået frem til finalerunderne i klasse 2, stod man ikke med nogen klar forhåndsfavorit, da ingen kørere havde scoret maksimumpoint i de tre indledende heatrunder. René Jensen, Silkeborg, og Lars Zylauv Kristensen, Ikast, havde klaret sig bedst med to maksimumscorer ud af tre mulige, og da man nåede frem til A-finalen, var det René Jensen, der vandt foran Jesper Christensen, Nørresundby, og Lars Lindgaard, Næstved.

I klasse 1 havde man derimod en forhåndsfavorit inden finalerunden. Det var Jannick Godskesen, Brædstrup, der havde gjort rent bord, og det viste sig at blive en forsmag for resultatet af A-finalen, som han også vandt. Derimod gav de indledende heat ikke nogen indikation af, hvem der ville følge Jannick Godskesen over målstregen. Anders Salomonsen, Mariager, var således endt med en pointscore, der kun udgjorde to tredjedele af Jannick Godskesens, hvilket blot rakte til en start i B-finalen. Den endte Anders Salomonsen med at vinde, hvilket udløste en billet til A-finalen, hvor han kørte sig frem på andenpladsen.

Viborg Motor Klub

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Benny Kristensen
  • Løvel
  •      ASETEK SIMSPORTS