Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Pirelli tester på livet løs

Formel 1 
31/08/10 

Den kommende dækleverandør i Formel 1 - Pirelli - er startet på omfattende testprogram. Efter den første test på den italienske Mugello bane, så er der planlagt tests på henholdsvis Paul Ricard og Monza banerne.
Nick Heidfeld som er fritstillet fra Mercedes GP har allerede kørt mange testkilometre for dækfirmaet.
 

Pirelli har tidligere deltaget i Formel 1 klassen men det ligger næsten 2 årtier tilbage. Seneste sejr for dækfabrikanten var da Nelson Piquet vandt det canadiske Grand Prix i 1991. Og nu er dækfabrikanten så tilbage som ene leverandør af dæk til Formel 1.

Den første test er allerede kørt. Det skete på Mugello banen i Italien hvor den fritstillede Mercedes GP reservekører Nick Heidfeld kørte testen. Testbilen er én Toyota 2009 model. Den første test var en lukket test for offentligheden, og det ventes at de efterfølgende også vil være det. Dog forlyder det fra observatører udenfor Mugello banen, at der blev kørt mere end 100 omgange pr. dag i de dage testen varede.

Næste test finder sted på Paul Ricard banen i Frankrig. Her er det muligt at teste på mange forskellige baneforløb, og det ventes at man især vil teste forskellige compounds idet det forlyder at den første test gik over al forventning.

Nu er det ikke sådan at Pirelli starter helt på bar bund. Man leverer i øjeblikket dæk til Grand Prix 3 klassen, og det angiver den nuværende dækleverandør til Formel 1, Bridgestone, som en af grundene til at man ikke vil dele erfaringer og data med Pirelli, som flere ellers havde forventet at Bridgestone ville gøre.

For Formel 1 teamene gælder det at ingen får lov til at teste Pirelli dækkene før den igangværende sæson er overstået. Det bliver først i de kommende pre-season tests forud for 2011 sæsonen at det bliver muligt.

Dons

Læs mere om:
  • Monza
  • Mugello
  • Paul Ricard
  •