Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen fortsat forfulgt af uheld

ALMS 
30/08/10 

American Le Mans SeriesJan Magnussen var på vej mod en mulig sejr i sin Corvette C6.R, da næstsidste afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie blev afviklet på Mosport i Canada. Men grundet en voldsom afkørsel, der ødelagde en stor sektion af autoværnet på langsiden, blev løbet stoppet en halv time for afslutningen. Bane officials forsøgte at genopbygge autoværnet, men måtte opgive og løbet blev afsluttet med en omgang under safetycar.
 

Jan Magnussen og hans nye holdkammerat Oliver Gavin lå på det tidspunkt på fjerdepladsen, efter et løb hvor Jan Magnussen igen var forfulgt af uheld.

Oliver Gavin, der i denne weekend kørte sammen med Jan Magnussen, startede løbet fra tredje startposition, men fik straks kørt sig op på andenpladsen, hvor han skyggede den førende Porsche. Da Corvetten kørte i pit en omgang senere end Porschen, var den kortvarigt i føring, inden Jan Magnussen overtog. Men kort efter Jan var kommet i bilen, blev han ramt af en prototype, hvilket kostede en punktering. På nøjagtig samme tid betød en anden afkørsel, at der kom safetycar og pitlane blev dermed lukket. Jan Magnussens team måtte derfor kun skifte det punkterede hjul, hvorfor Jan kort efter måtte ind til et ekstra pitstop og få skiftet de tre øvrige. Dette kostede teamet en omgang til den førende BMW, men Jan overhalede den og bragte sig tilbage på omgangshøjde og trak fra de førende. Med konstante hurtige omgangstider, heriblandt klassens hurtigste, kørte han sig tilbage i kampen og op gennem feltet og han havde netop fuldført sit sidste pitstop og fået fire nye dæk, da løbet blev stoppet og ikke siden genoptaget.


(Foto: Jan Kaiser)

”Det er en helt vild mærkelig sæson. Det føles helt åndssvagt, at vi kan blive ved med, at blive ramt af alle mulige mærkelige uheld” forklarede en dybt frustreret Jan Magnussen efter løbet. ”Først får vi en punktering, men det følges så op af, at pitlane er lukket, hvilket igen koster et ekstra pitstop. Så får vi lige kørt os tilbage i kampen og havde lige gennemført vores sidste pitstop og havde fire friske dæk, da ulykken på langsiden indtræffer. Jeg når lige akkurat at undgå ham, men så bliver løbet stoppet og det hele er slut. Jeg var ellers helt klar på, at denne her ville vi køre hjem. Der var slet ikke noget at rafle om, den sejr var vores. Jeg havde en rigtig god racerbil og så bliver løbet stoppet”.

Jan Magnussen og Corvette har nu en chance tilbage for sejr i denne sæson og det er ved det 10 timer lange Petit Le Mans, der afvikles lørdag den 2. oktober.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Oliver Gavin
  • Corvette Racing
  • Mosport Park
  • 29/08/10 - Mosport Park - ALMS
  •      D4 Enterprise Solutions