Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

Jan Magnussen & co. i kamp mod svenskerne

STC Cup 
30/08/10 

Årets største international løb køres på FDM Jyllandsringen
Der er dømt arvefjendeopgør i bedste fodboldstil, når årets GP Danmark afholdes på FDM Jyllandsringen i dagene 3.-5. september. Det er nemlig Sveriges elite med et rat i hånden, som en række af Danmarks bedste racerkørere skal møde, når den tredje af årets i alt fire afdelinger i den nye Scandinavian Touring Car Cup skal køres.
 

“Det er jo svenskerne, vi skal slå,” siger et af de danske topkort, Jan Magnussen, England, der sammen med blandt andre tidligere DTC-mestre som Jason Watt, Herlev, og Casper Elgaard, Århus, skal sørge for at holde Dannebrog højt og banke svensken gul og blå.

”Jeg tror, at svenskerne bliver de hårdeste modstandere, men af danskerne bliver Casper Elgaard og Robert Schlünssen også nogen, man skal holde øje med,” siger Jan Magnussen, der har haft en lidt omskiftelig sæson på de hjemlige breddegrader. Han begyndte året i en baghjulstrukket BMW, men da anden runde af Scandinavian Touring Car Cup blev kørt i Göteborg i juni, sad han bag rattet af en forhjulstrukket Chevrolet Lacetti.
”Af de forhjulstrukne standardvognsracere, jeg har kørt, er det klart den bedste, og jeg vil faktisk gå så vidt som til at sige, at det måske er den bedste Touring Car, jeg har kørt,” siger Jan Magnussen. Da han for første gang skulle køre tidtagning med bilen i Göteborg, var det således ham, der satte hurtigste tid af alle.


Jan Magnussen skal for første gang køre i denne Chevrolet Lacetti på en dansk racerbane.
(Foto: Motorsporten.dk)

”Hvis bilen kommer til at køre lige så godt som i Göteborg, så kan vi i hvert fald få et godt resultat med hjem,” slår han fast. ”Men igen er Jyllandsringen bare anderledes. Den er hård ved dækkene, men til gengæld har teamet en masse erfaring, så vi burde starte på et rimeligt højt niveau.”

I pointstillingen indtager Jan Magnussen en sammenlagt femteplads forud for løbene på FDM Jyllandsringen. Tabellen føres an af Volvo-køreren Robert Dahlgren, Sverige, og den hurtige Richard Göransson, Sverige, mens bedste danske kører er Robert Schlünssen, Tyskland, som indtager tredjepladsen bl.a. i kraft af sin sejr ved Åbningsløbet tilbage i april.

”Jeg tror bestemt, at en sejr er indenfor rækkevidde,” siger det tidligere DASU-talent. ”Det bliver måske ikke i det første heat, for der forventer jeg, at det svenske Volvo-hold bliver stærkt kørende, men jeg tror, at vi har gode chancer, hvis ikke der er noget, som går i stykker. Jeg skal også bruge lidt held, og indtil nu har jeg haft heldet på min side, og hvis det fortsætter, tror jeg, at det er muligt at vinde igen.”


Robert Schlünssen holder her Richard Göransson bag sig, men i kampen om Scandinavian Touring Car Cup er der placeringer byttet om.
(Foto: Motorsporten.dk)

Stillingen i Scandinavian Touringcar Championship:

Pl. Kører Nation Mærke Point
1 Robert Dahlgren Sverige Volvo C30 65
2 Richard Göransson Sverige BMW 320si E90 50
3 Robert Schlünssen DK/Tyskland BMW 320si E90 41
4 Fredrik Ekblom Sverige VW Scirocco 38
5 Jan Magnussen DK/England BMW 320si E90 32
6 Johan Sturesson Sverige BMW 320si E90 28
7 Patrik Olsson Sverige VW Scirocco 28
8 Dick Sahlén Sverige Seat Leon 25
Tommy Rustad Norge Volvo C30 25
10 Jens Møller Ikast Seat Leon 21
11 Mattias Andersson Sverige Alfa Romeo 156 20
12 Jason Watt Herlev Seat Leon 13
13 Viktor Hallrup Sverige Chevrolet Cruze 10
14 Thed Björk Sverige BMW 320si E90 4
15 Roger Eriksson Sverige Seat Leon 2
Jan Nilsson Sverige BMW 320si E90 2

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Fredrik Ekblom
  • Jan Magnussen
  • Jason Watt
  • Richard Göransson
  • Robert Dahlgren
  • Robert Schlünssen
  • Jyllandsringen
  • 05/09/10 - Jyllandsringen - STC Cup
  •