Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen i ny holdopstilling

ALMS 
28/08/10 

American Le Mans SeriesNår næstsidste afdeling af årets Amerikanske Le Mans Serie på søndag afvikles på Mosport i Canada, stiller Jan Magnussen ikke til start i sin Corvette C6.R sammen med sin normale makker gennem de sidste 4 år, amerikaneren Johnny O’Connell. Corvette Racing har endnu ikke taget en sejr i år i den stærke GT serie og man ønsker derfor, at styrke teamet på alle tænkelige fronter.
 

Derfor er det besluttet at Jan Magnussen til weekendens løb rykker over i Corvette #4, hvor han får englænderen Oliver Gavin som holdkammerat. De to passer bedre sammen når det gælder opsætning af bilen, ligesom Johnny O’Connell og Oliver Beretta, der skal køre Corvette #3, matcher hinandens valg af opsætning. Jan Magnussen og Oliver Gavin er ikke en ny konstellation. De to kørte Corvette #4 sammen i årene 2004-2006, hvor de bl.a. høstede sejre på Le Mans tre år i træk.


Magnussen og Oliver Gavin (til venstre) fra sejrspodiet på Le Mans 2005.
(Foto: Jan Kaiser)

For Jan Magnussen vil en sejr i årets ALMS serie også have en særlig betydning. Som eneste kører i feltet, har han vundet løb i serien, hvert eneste år siden serien startede i 1999.

Doug Fehan, der har ansvaret for Corvette Racing, forklarer beslutningen om kørerbyttet. ”Selvom racerløb er en teknologi drevet sport, så er der også et menneskeligt element. For at konkurrere på det her plan, skal kørerne have fuldstændig tillid til deres bil og være helt tilfreds med opsætningen. Ved at lave om på vores kørersammensætning til bedre at matche hinanden, forsøger Corvette Racing, at minimere de kompromisser, der er lavet i opsætning på bilen og dermed maksimerer vi vores chancer på banen. Dette bytte blev lavet efter en snak med alle fire kørere og de er alle enige om, at dette er vejen frem”.

Corvette Racing har en imponerende sejrsrække, som man nu håber, kan blive tilføjet endnu en sejr. I alt har Corvette Racing vundet 12 ALMS mesterskaber og 135 ALMS sejre.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Oliver Gavin
  • Olivier Beretta
  • Corvette Racing
  • Mosport Park
  • 29/08/10 - Mosport Park - ALMS
  •