Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Ny makker til Jan Magnussen på Mosport

ALMS 
27/08/10 

American Le Mans SeriesMange siger at stabilitet er bedst i motorsport, og det har da også virket rigtig længe for Corvette Racing, hvor Jan Magnussen i flere år har kørt sammen med Johnny O'Connell, ikke desto mindre forsøger teamet sig denne weekend med en ny kører sammensætning til American Le Mans Series løbet Mosport International Raceway, der denne weekend lægger asfalt til 'Grand Prix of Canada' der er sæsonens ottende afdeling af mesterskabet.
 

Som afløser for Johnny O'Connell i Chevrolet Corvette C6.R raceren med #4 på siden får Jan Magnussen denne weekend sin tidligere teamkollega Oliver Gavin.
Samtidig bliver Johnny O'Connell sat sammen med Olivier Beretta i #3 bilen.

Jan Magnussen og Oliver Gavin har tidligere delt #4 Corvette'n i langdistance løb i perioden 2004 til 2006, mens det på Mosport International Raceway bliver første gang at Johnny O'Connell og Olivier Beretta skal dele en Corvette racer.


Kører rokaden betyder at Jan Magnussen denne weekend skal køre i Corvette #4 raceren, sammen med Oliver Gavin.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Selv om racing er en teknologi-drevet sport, er der også en vigtig menneskelige faktor" - udtaler Corvette Racing program manager Doug Fehan - "for at kunne konkurrere på dette niveau, skal kørerne have absolut tillid til deres bil og være helt fortrolig med dens opsætning. Vi rokerer vores kørere for bedre at matche deres setup præferencer, Corvette Racing søger at minimere kompromiser i bilens setup og maksimere vores 'on-track' ydeevne. Med minimal tilpasning af bilerne, i forhold til hver enkelt kørers stilarter, så de passer til de respektive kørerpar, vil give den mest konkurrencedygtige to bils indsats."

"Denne ændring blev foretaget i samråd med alle fire kørere, og de er helt enige, at dette er vejen frem," tilføjer Doug Fehan. "Corvette Racing er et team, der indsætter to biler. Mekanikerne, ingeniører, kørere og ledere alle arbejder sammen for et enkelt mål - at have en Corvette i vinderens cirkel. Alle forstår, at når en Corvette vinder, vinder hele teamet. Med vores reviderede kører sammensætning på Mosport, er vi overbeviste om, at vi vil have de to stærkest mulige makkerpar til at tage kampen op i den stærke konkurrencemæssigt hårde GT klasse."

Corvette Racing's kørere har en imponerende rekord, med ialt alt 12 ALMS mesterskaber, og 135 ALMS løbs sejre.
De fire full-sæsonen kørere har tilsammen stået på det øverste trin på podiet i 24 timers Le Mans 17 gange.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Oliver Gavin
  • Olivier Beretta
  • Corvette Racing
  • Mosport Park
  • 29/08/10 - Mosport Park - ALMS
  • Mosport International Raceway - preview
  •