Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Christian Sørensen bekræftede et flot tysk junior-kartingmesterskab i finalen

Go Kart 
29/08/10 

Den sydvestjyske teenager - Christian Sørensen – havde allerede hjemkørt det tyske kartingmesterskab (DJKM) inden finalen, som blev kørt i Hahn / Hunsrück tæt ved grænsen til Luxembourg. Far og teamchef Erik Sørensen kikkede tilbage på 2010-sæsonen inden DJKM-finalen.
 

- Christian har kørt meget stabilt, hvilket har resulteret i scoring af placeringspoints i 7 ud af 8 finaler. Han har etableret et forspring på 47 matchpoint (mp.), og kan derfor ikke længere indhentes. Man kan således maximalt score 41 mp. i en enkelt DJKM-løbsweekend.

- Vi har fået god support af den tyske Birel-importør:
Solgat Motorsport, oplyser Christian Sørensen. - Vi har selvfølgelig også oplevet manglende konkurrenceheld, men teamet har altid fundet nogle fornuftige løsninger på udfordringerne. Samtidig er der altid en god stemning, selv om tingene driller lidt. Som kører får man derfor noget større selvtillid til at præstere ude på rundbanen.


Christian Sørensen har fightet mod junior-kørere fra 8 nationer om DJKM-titlen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Christian Sørensen kunne naturligt køre uden de værste konkurrence-nerver, men var motiveret for frontresultater i finale-arrangementet: - I tidtagningen var jeg tredjehurtigst, men der var kun et lille tiendedel sekund op til etteren. Det gik herefter fornuftigt kvalifikationsheatene med 2 sejre, og jeg skulle derfor starte på pole position (nr. 1) til for-finalen.


I forfinalen vandt Christian Sørensen en kontrolleret sejr foran østrigeren: Lucas Auer.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- I for-finalen præsterede Christian en flot start, konstaterer Erik Sørensen. – Allerede inden det første sving fik han etableret et forspring på 2-3 m., og undgik derfor at blive indblandet i konkurrenternes finalefight, hvor de fysiske muligheder/love nogle gange bliver overskredet. Kun østrigeren: Lucas Auer fulgte med i knægtens konkurrencetempo, men Christian scorede kontrolleret sejren efter de 9 baneomgange.


Christian Sørensen sikrede sig finalesejren i Hahn / Hunsrück med et forspring på 75 m. over målstregen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Også i selve finalen fik jeg skarp konkurrence fra Lucas Auer, fortsætter Christian Sørensen. - Østrigeren var hurtigst på de 4 første baneomgange, men herefter smuttede jeg forbi. Over målstregen (18 baneomgange) var forspringet udbygget til lidt over 3 sekunder, hvilket svarer til et forspring på 75 m.


Christian Sørensen scorede 2010-sæsonens tredje finalesejr i Hahn / Hunsrück.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Slutresultatet blev et forspring på 49 mp. for Christian Sørensen til Lucas Auer i DJKM 2010, og lige i slipstrømmen på tredjepladsen fulgte nordmanden: Dennis Olsen. Den tyske løbsserie rangerer højt blandt de europæiske kørere, og tiltrak i 2010 junior-kørere fra 8 nationer. Blandt de 9 medaljetagere i de 3 sideløbende mesterskaber var Tyskland kun repræsenteret med 2 kørere på sejrspodierne.


Storebror Bo Sørensen havde speeden i finalen men ikke konkurrenceheldet til en frontplacering.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Storebror: Bo Sørensen var også med i frontkampen for den lidt hurtigere KF2-klasse. Speeden blev forbedret væsentligt gennem løbsweekenden, idet sydvestjyden kun var nr. 16 efter kvalifikationsheatene. I forfinalen kørte Bo Sørensen sig frem til en niendeplads:
- I finalen gik det virkelig godt. Fra startplacering som nier kørte jeg til en fight om fjerde-/femtepladsen. Her var konkurrenten dog ikke helt med på, at vi skulle køre os til kampen om podieplaceringerne. I stedet fik jeg et ugalant skub, og faldt derfor tilbage til en 21. plads, som også blev slutresultatet. I den samlede mesterskabsstilling slutter jeg på en otter.

Kartingteam Christian Sørensen

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Christian Sørensen
  • Kartingteam Bo & Christian Sørensen
  •