Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Kampen om førstepladsen spidser til!

Formula Renault
2.0 NEC 

27/08/10 

Den unge danske formelkører, Mikkel Mac, har en klar målsætning når han i den kommende weekend kører sjette afdeling af den nordeuropæiske Formel Renault 2.0 NEC serie på Autodrom Most i Tjekkiet. Med bare 17 point op til førstepladsen i serien og hele 90 point at køre om i denne weekend, er sigtekornet rettet ind efter den førende Ludwig Ghidi og hans førsteplads i serien.
 

Kampen bliver endnu mere intens af at serien denne weekend gæstes af flere kørere fra Eurocup serien, et element der ofte giver både dramatik og spænding om resultatet.

”Jeg går direkte efter førstepladsen i serien, det er mit mål,” fortæller den 17 årige racerkører fra Nykøbing Falster. ”Jeg har ligget på andenpladsen det meste af sæsonen, og jeg er endda den der har vundet flest løb indtil nu. Så det er et realistisk mål!”


(Foto: Chris Schotanus)

Weekenden startede lidt usædvanligt, med en testdag torsdag på den udfordrende 4,2 kilometer lange bane. 4 timers officiel test er meget værd i en serie hvor der ofte er en måned mellem løbene, og især når det foregår på en bane hvor der senere samme weekend skal køres løb.

”Der var en hel del voldsomme afkørsler blandt de andre kørere. Det er ikke så godt når vi er i gang med et travlt testprogram og har fået varme i dækkene, at man pludselig skal holde 10 minutters pause indtil den pågældende kørers bil bliver kørt ind i pitten på et fejeblad. Men trods de andres problemer så nåede vi hele vores testprogram, og det glæder mig meget.”

”Banen er utrolig fed, det må jeg sige. Der er mange hurtige svingkombinationer, og der er sving som kommer knapt så hurtigt efter hinanden. Det er næsten som om man har taget de bedste sving fra alle de andre baner, og sat dem sammen her. Der er en dejlig rytme i banens opbygning, og det gør det sjovt som racerkører at køre på den.”


(Foto: Chris Schotanus)

Fredag er der en halv times fri træning på banen, hvorefter det hele går løs lørdag med en kvalifikation og det første løb klokken 15.55. De sidste to løb køres søndag, og med hele tre løb på en weekend er det altafgørende at gennemføre og tage en maksimal pointhøst da man ellers hurtigt kan blive hægtet af i kapløbet om førstepladsen.

”Jeg håber naturligvis det bedste, jeg ved at jeg har farten og teamet gør alt hvad de kan for at give mig en bil der er optimal. Jeg er optimist, og tror på at jeg kan slå den førende i serien. Det har jeg gjort før, og det kan jeg gøre igen!”

Aslak Vind
Presseansvarlig
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Most
  • 29/08/10 - Most - Formula Renault 2.0 NEC
  •