Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferien er forbi

Formel 1 
25/08/10 

Optakt til Det Belgiske Grand Prix
Efter tre ugers ganske stille sommerferie, skal Formel 1 feltet i gang. Og stilheden i sommerferien har i den grad været stilhed før storm. For nu går slutspurten om årets VM titel ind. Og hvilken spurt det bliver. Fem kørere bejler til titlen og vil man være sikker på at satse på den rigtige, vil det være klogt at satse på dem alle. Og så er det jo samtidig ikke på en hvilken som helst bane at spurten starter, men på kalenderens perle - Spa!
 

Der er fem kandidater til årets titel. Og tidspunktet taget i betragtning er det bestemt over al forventning at have så mange mulige mestre. Mark Webber fører i kampen lige i øjeblikket. Australieren er en erfaren herre, der efterhånden har kørt Formel 1 i en evighed. Hans karriere har i de sidste par sæsoner taget fart, efter han var havnet på et sidespor, som et talent der aldrig rigtig lettede. Nu, i en halvsen alder, er han lettet og mens de andre kandidater stadig har en stor del af deres karriere foran sig, har Webber nået en alder hvor det li'som er nu han har chancen for at hente trofæet. Webber kan få titlen, men han mangler endnu helt at træde i karakter som en rigtig mester. Indtil nu har hans sæson været en blanding af seje sejre og nogle ret anonyme løb.

Hans holdkammerat, Sebastian Vettel er derimod en mand der har en masse fremtid foran sig. Men som samtidig virker sammenbidt insisterende på at få titlen i år og dermed blive den yngste verdensmester - og den chance har han kun i år. Han ser ærgelig ud hver gang han ikke vinder, og specielt når Mark Webber klarer sig bedre. Men de fleste gange er det hans egen skyld når det ikke går så godt som det kunne have gået.

Hos McLaren har kørerne et fælles problem, bilen er ikke helt optimal hver eneste gang. Der har været løb hvor McLaren har været i særklasse, og der har været løb hvor de har virket svage og fraværende. Jenson Button klarede sig bedst i starten, men Lewis Hamilton har på det seneste været klart i front, men det kan skifte på et splitsekund, det hele afhænger af omstændigheder. Button er en kunstner, mens Hamilton trykker speederen i bund og kører bilen hårdt. Hvilken strategi der er den rigtige afhænger af bil og bane og hvordan løbet udvikler sig.

Og så er der Fernando Alonso, der med sejren i Tyskland kom med i VM kampen igen. Sæsonen har ellers ikke været venlig over for den tidligere mester. Sejren i Tyskland blev godt nok også en anelse kontroversiel og der er selvfølgelig stadig mulighed for at der bliver uddelt straf ved den kommende høring.

Men som det ser ud nu, er han altså med i kampen om VM og man skal ikke undervurdere Alonso, der nok er den mest komplette kører vi har i Formel 1 i dag. Hvis han vinder VM titlen, vil der være tale om et comeback af dimensioner, for så svag en første del af sæsonen har man aldrig set en mester have.

Men lad os læne os tilbage og nyde at vi pt. er i gang med en historisk sæson. Fem kandidater til titlen her i slutningen af august - det er noget unikt. Historien bliver skrevet i øjeblikket. Nyd det!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 29/08/10 - Spa-Francorchamps - Formel 1
  •