Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental Le Mans Cup

Audi og Tom K klar til LMI Cup/ILM Cup 2010

ILM Cup 
24/08/10 

- samt Le Mans 24-timer i 2011
Den 12. september ligger Silverstone banen i England asfalt til den første af de tre afdelinger i det nye sportscar verdensmesterskab Le Mans Intercontinental Cup (LMI Cup), som hen over sommeren har skiftet om på rækkefølgen i navnet, så den nu benævnes Intercontinental Le Mans Cup (ILM Cup).
Audi har i dag meddelt at de går aktivt ind i Intercontinental Le Mans Cuppen, samt at danske Tom Kristensen er med i deres kørerbesætning.
 


Tom Kristensen skal sammen med Allan McNich være den 'faste kerne' i Audi's indsats i Intercontinental Le Mans Cup.
(Foto: Audi Motorsport)

Audi stiller op i Intercontinental Le Mans Cup (ILM Cup) med Audi Sport Team Joest som driftpartner, der skal indsætte to biler i hvert af de tre løb.
En kørerbesætning bliver fast til alle tre løb, mens der vil være udskiftning i den/de andre biler, med det resultat at kørerbesætningen når op på ialt otte kørere der fordeles således:

Audi #7:
Dette er bilen med den faste besætning, og den kommer til at bestå af Tom Kristensen og Allan McNish fra Skotland, og de skal deltage i alle tre løb.
I anden afdeling bliver de to forstærket med Rinaldo 'Dindo' Capello fra Italien - således at Le Mans trioen igen er i samme bil.


Rinaldo 'Dindo' Capello (tv), Allan McNish og Tom Kristensen (th) skal igen dele en Audi racer.
(Foto: Audi Motorsport)

Audi #8:
Skal i det første løb køres af tyskeren Timo Bernhard og Rinaldo Capello.
Bilen deltager ikke i anden afdeling. I tredje afdeling bliver Capello makker med franske Romain Dumas.

Audi #9:
Deltager kun i anden afdeling, hvor den skal køres af Marcel Fässler fra Schweiz, André Lotterer fra Tyskland samt Benoît Treluyer fra Frankrig.

Det første løb bliver som nævnt på Silverstone, det er den 12. september hvor der skal køres et 1000 kilometer løb.
Dette løb tæller også med til Le Mans Series mesterskabet.

Det andet løb er 'Petit Le Mans' på Road Atlanta i Amerika, det løb strækker sig over 1000 miles (ca. 1600 km.).
Dette løb tæller også med til American Le Mans Series mesterskabet. Tredje og sidste afdeling af det første Intercontinental Le Mans Cup (ILM Cup) mesterskab er 6-timers løbet på Zhuhai International Circuit i Kina den 7. november.
Dette løb tæller også med til Asian Le Mans Series mesterskabet.

Audi har tidligere høstet topresultater på to af de tre baner, i 2008 vandt Rinaldo Capello og Allan McNish på Silverstone.
Endnu større succes har Audi haft i 'Petit Le Mans' på Road Atlanta, her blev det til ni sejre ti træk i perioden 2000 til 2008.
Dermed er Zhuhai banen den eneste som Audi ikke tidligere har kørt på.

Chefen for Audi Motorsport - Dr. Wolfgang Ullrich - kom i forbindelse med præsentationen med en for os danskere glædelig oplysning:
"Fordi der kun er et mærke og team mesterskab, men intet driver kørermesterskab i Intercontinental Le Mans Cup, bruger vi den til at integrere de kørere, som ikke har konkurreret for os så ofte, endnu eller slet ikke har kørt i vores team," forklarer Dr. Ullrich, og her kommer så det vigtige: "Vores mål er at konkurrere på Le Mans i 2011 med samme kørere som i år."

Dermed må det regnes for helt sikkert at Tom Kristensen skal køre for Audi igen i 2011, som minimum i 24-timers løbet på Le Mans, og sandsynligvis også i Intercontinental Le Mans Cup 2011 verdensmesterskabet, der starter på Sebring banen i Florida den 19. marts 2011.


Hr. Nielsen


Læs mere om:
 • Allan McNish
 • Andre Lotterer
 • Benoit Treluyer
 • Marcel Fässler
 • Rinaldo Capello
 • Romain Dumas
 • Timo Bernhard
 • Tom Kristensen
 • Road Atlanta
 • Silverstone
 • Zhuhai
 • 12/09/10 - Silverstone - Le Mans Series
 • 02/10/10 - Road Atlanta - ALMS
 •