Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

ALMS 2011 kalenderen er klar

ALMS 
24/08/10 

American Le Mans SeriesDet ser ud til at amerikanerne er tidligt ude med deres løbskalendere, NASCAR kalenderen er klar, IndyCar Series kalenderen tager form, og i går præsenterede American Le Mans Series deres 2011 kalender.
Kalenderen indeholder ti løbsweekender, og de ti datoer ligger fast, men det er dog kun de otte af dem der endnu er sat banenavne på.
 Der er altid fart og spænding i American Le Mans Series mesterskabet.
(Foto: Motorsporten.dk)

Sæsonen starter traditionen tro med 12-timers løbet på Sebring International Raceway i Florida den 19. marts, der udover at åbne American Le Mans Series (ALMS) mesterskabet også er første afdeling i det nye sportscar verdensmesterskab - Le Mans Intercontinental Cup (LMI Cup).
Til det andet løb rykker ALMS deltagerne helt over på den modsatte kyst, for en lille månedstid senere at køre på gadebanen 'Long Beach' ved Los Angeles i Californien.

Den tredje ALMS løbsweekend er programsat til den første weekend i juli, for at give de teams der skal deltage i 24-timers løbet på Le Mans god tid til at komme frem og tilbage.
Det er dog endnu ikke besluttet hvilken bane 3. afdeling skal køres på.
Juli måned indeholder yderligere to løbsweekender, først skal der køres på Lime Rock Park, og derefter på Mosport International Raceway.

I august køres der på Mid-Ohio Sports Car Course, samt på Road America, og i september bliver der også to løb det første er der endnu ikke sat banenavn på, men det andet bliver på Laguna Seca nord for San Francisco.

Sæsonen afsluttes på 15. oktober med 'Petit Le Mans' på Road America, der ligesom åbningsløbet på Sebring tæller med til Le Mans Intercontinental Cup.

Alle de baner der bliver kørt ALMS løb på i indeværende sæson er med i 2011 kalenderen, bortset fra Miller Motorsports Park, men det kan jo være at den kommer ind på en af de to ledige datoer.
Et par løb har flyttet sig markant i forhold til i år, det gælder løbet på Laguna Seca der i år køres i maj og som næste år skal køres i september. Derudover er løbet på Mosport Park i Canada rykket fra august til juli.


Jan Magnussen og Corvette Racing er en fast bestanddel af American Le Mans Series mesterskabet.
(Foto: Motorsporten.dk)

American Le Mans Series' præsident Scott Atherton ser lyst på fremtiden, og er godt tilfreds med allerede nu at kunne præsentere 2011 kalenderen:
"Kombinationen af det rekordstore antal af verdensklasse biler der findes til klassen, samt det fremragende niveau konkurrencen har ligget på hele 2010, giver os god grund til at være meget optimistiske forud for 2011 sæsonen. "Hvert år bestræber vi os på at sammensætte en kalender, der har de bedste roadracing faciliteter, og de bedste gadeløb arrangeret af de bedste løbsarrangører i Nordamerika. Jeg kan sige uden tøven, at vi har opnået dette mål endnu en gang med 2011 kalenderen. Og det faktum, at vi er i stand til at frigive vores tidsplan tidligere end nogensinde før er positivt for alle!"

American Le Mans Series kalender 2011

DatoBane
9. - 10. martsSebring International RacewayVintertest
19. martsSebring International Raceway1. afd. + LMI Cup
16. aprilLong Beach2. afd.
3. juliTBA3. afd.
9. juliLime Rock Park 4. afd.
31. juliMosport International Raceway 5. afd.
6. augustMid-Ohio Sports Car Course6. afd.
21. augustRoad America7. afd.
3. septemberTBA8. afd.
17. septemberMazda Raceway Laguna Seca9. afd.
15. oktoberRoad Atlanta10. afd. + LMI Cup

Udover den efterhånden meget store interesse der generelt er for American Le Mans Series mesterskabet, så kan der i 2011 forventes endnu større interesse omkring 12-timers løbet på Sebring, samt Petit Le Mans på Road Atlanta, de to løb der tæller med til Le Mans Intercontinental Cup.
Til de to løb vil alle de største teams og kørere være på plads, her gælder de jo ikke 'kun' det amerikanske mesterskab, men også verdensmesterskabet for LMP biler.


Vi kan forvente Tom Kristensen tilbage på Sebring banen i 2011.
(Foto: Motorsporten.dk)

Fortsætter Tom Kristensen hos Audi, og hvorfor skulle han ikke det, kan vi som minimum forvente at se ham stille op i de to af løbene der tæller med til Le Mans Intercontinental Cup.
Og specielt på Sebring må man spå Tom Kristensen og Audi gode vinderchancer, for ligesom på Le Mans i Frankrig, er Tom Kristensen også den mest vindende kører på Sebring banen i Amerika - Mister Le Mans er altså også Mister Sebring!


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Tom Kristensen
 • Laguna Seca
 • Lime Rock
 • Long Beach
 • Mid-Ohio
 • Mosport Park
 • Road America
 • Road Atlanta
 • Sebring
 • 19/03/11 - Sebring - ALMS
 •