Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

Danmarks bedste på to hjul indvier ny Padborg Park

Road Racing 
18/08/10 

Dansk Metal Racing Festival byder på nyt baneforløb for motorcykelkørerne
Når Dansk Metal Racing Festival i den sidste weekend af august køres på Padborg Park, vil tilskuerne ikke bare kunne opleve så forskellige bilsportskonkurrencer som et udmarvende løb over fire timer i Danish Endurance Championship og tre underholdende løb for de nye publikumsfavoritter, de små Legend Cars. Man vil også kunne opleve starten på et helt nyt kapitel i Padborg Parks historie!
 

Dansk Metal Racing Festival markerer således den formelle indvielse af den nye Padborg Park, og det er ikke hvem som helst, der får lov til at foretage indvielsen. Den er nemlig forbeholdt Danmarks bedste motorcykelkørere.

Siden banens start i 2003 er der blevet afviklet både bil- og motorcykelløb på racerbanen ved den dansktyske grænse, hvor banens chikane har udgjort en speciel udfordring for de fleste bilkørere på linje med bremseduellerne for enden af langsiden. For motorcykelkørerne har ideallinjen gennem chikanen ikke været optimal i relation til banens øvrige udformning, og derfor blev der før sommerferien anlagt et specielt baneforløb. Det fører ikke bare motorcykelkørerne udenom chikanen, men giver dem også en større indgangshastighed til Padborg Parks absolut hurtigste sving – Big Mag-svinget, der er opkaldt efter den tidligere Formel 1-kører, Jan Magnussen.

Ved Dansk Metal Racing Festival bliver der kørt race med de absolut hurtigste klasser i dansk motorcykelsport.


Road Racing-kørerne indvier en ny og anderledes Padborg Park ved Dansk Metal Racing Festivalen den 28.-29. august.
(Foto: Morten Alstrup)

Programmet består således af de to klasser Rookie 600 og 1000 for sportens nye kørere, hvor der som navnet antydes må anvendes motorcykler med motorer op til henholdsvis 600 og 1000 cm3, men derudover er der også to klasser, hvor der kæmpes om point til Danmarksmesterskabet. Det er henholdsvis Super Sport og Super Bike-klasserne, hvor specielt sidstnævnte klasse vil blive en hurtig oplevelse. Dels på vej ind i den nu endnu hurtigere Big Mag-kurve, men så sandelig også for enden af Padborg Parks langside, hvor de bedste kørere når langt over 200 km/t, inden der skal bremses.

Med elimineringen af den hidtidige chikane er der også meget, som tyder på, at man ved Dansk Metal Racing Festival vil kunne opleve et historisk gennembrud for motorcyklerne. Med et nyt baneforløb skal der naturligvis etableres en ny absolut banerekord, men derfor ser det hidtidige magiske minut for en omgang på to hjul alligevel ud til at stå for fald. Det hurtigste, en Road Racing-kører har tilbagelagt en omgang på Padborg Park, er nemlig det minut og de 155 tusindedele, som Kim Phillip, Morud, brugte ved et løb i 2008. Topkørere som Steven Tirsgaard, Give, og Thomas Harding, Slagelse, vil sikkert kunne hente nogle tiendedele ved at undgå banens chikane, så der er stor sandsynlighed for, at de hurtigste kørere kommer under et minut.


Motorcykelkørerne kommer måske under det magiske minut for en omgang på Padborg Park ved Dansk Metal Racing Festivalen.
(Foto: Morten Alstrup)

Det er dog ikke kun muligheden for en historisk omgang, der er lokkemiddel for at få Road Racing-kørerne til at give den gas ved Dansk Metal Racing Festival. Hele arrangementet har også en samlet præmiepulje på mere end 50.000 kroner, hvor motorcykelkørerne helst sikkert vil kæmpe om at få deres del af kagen.

Driftsforeningen Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 28/08/10 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  • 29/08/10 - Padborg Park - Special Saloon
  • 29/08/10 - Padborg Park - Swift Challenge
  • 29/08/10 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •