Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rotax

Kasper vinder Nordic Championship

Rotax 
19/08/10 

Der var masser af selvtillid med i bagagen da Kasper H. Jensen og Kosmic / PB racing ankom til Nordic Championship i Ikast, årets største danske arrangement for Danmarks største karting klasse, Rotax Max Senior. Med sig til Ikast havde 18 årige Kasper nemlig hele 21 heatsejre fra sæsonens tidligere mesterskabsløb, og var dermed én af forhåndsfavoritterne. Men 49 andre var også kommet til Ikast for at vinde og først efter mange indledende heats, prefinale og finale kunne den rigtige vinder bestige præmieskamlens øverste trin.
 

Med de 20 hurtigste indenfor 3/10 sekund, var tidtagningen det første bevis på at der var godt og tæt race i vente. Kasper H. Jensen manglede 5/100 til pole-position og var dermed 4’er. De 50 kørere blev herefter delt i fire grupper der hver skulle igennem tre kvali-heat, før det blev pre-finale og den alt afgørende finale.

Med sejr i sit første kvali-heat var stilen lagt fra Kasper H. Jensen og Kosmic / PB racing, men i andet kvali-heat fik man nedtur. I en nærkamp kørte Kasper lidt for aggressivt ind over en curb og slog derved kæden i stykker… DNF til Kasper. I sit sidste kvali-heat blev nedturen vendt til optur med endnu en heatsejr.

På trods af to heatsejre til at krydre det udgåede andet kvali-heat, viste startopstillingen til pre-finalen at Kasper skulle starte 14’er – denne sæsons klart dårligste startplacering. Den gjorde ondt, men Kasper og teamet forstod at holde fokus på opgaven og taktikken var klar: ”Du har farten så hold dig fri for skrammer rundt i første sving og herefter maksimum attack”.


(Foto: Tommy Jespersen)

Og pre-finalen blev Kaspers måske bedste heat i år. Med masser af flotte overhalinger og udbremsninger kørte mekaniker lærlingen fra Foldby forbi det ternede flag som en imponerende 2’er, kun overgået af Nicolaj Kristensen fra RS-competition. Til finalen skulle Nicolai Kristensen dermed starte fra pole-position med Kasper som 2’er i ydersporet. Og netop ydersporet kan være lidt giftigt rundt i første sving. Det måtte Kasper H. Jensen da også sande da finalens startlys skiftede til grønt og de 34 finaledeltagere fokuserede på første sving. Her blev Kasper klemt lidt ude i ydersporet og kom rundt som 4’er, men uden skrammer. Herefter leverede Kasper igen fantastisk kørsel og på 6. omgang udbremsede han den finaleførende Nicolai Kristensen. De resterende 22 omgange kontrollerede Kasper klogt afstanden til forfølgerne og kunne med begge hænder i vejret køre jublende forbi det ternede målflag, som vinder af nordic championship 2010.


(Foto: Tommy Jespersen)

”Vi har skiftet til Kosmic gokart ramme i 2010 og også motortuneren er ny, så dette mesterskab beviser det var en rigtig beslutning” sagde en lykkelig Kasper H. Jensen med laurbærkransen rundt om halsen efter præmieuddelingen.


(Foto: Tommy Jespersen)

Nu har teamet et par uger til at gå og nyde sejren, inden turen går til Genk i Belgien for at deltage i Rotax Euro Challenge. Derefter følger to DM afdelinger.

Tommy Jespersen


Læs mere om:
  • Kasper H. Jensen
  •