Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

Fornuftig kørsel gav vigtige points

Renault DTC
Light Cup 

17/08/10 

Christian Siepmann kom ikke tomhændet hjem fra weekendens afdeling af Renault DTC Light Cup på Ring Djursland.
Før sommerferien sikrede sæsondebutanten sig karrierens første pokal, da han sluttede på 2. pladsen i et af løbene på FDM Jyllandsringen. De gode takter fortsatte, da efterårssæsonen startede på den kringlede bane på Djursland.
 


Kaare og René måler tryk og temperatur på dækkene efter lørdagens tidtagning.
(Foto: Gripping Media)

I lørdagens træning og tidtagning var omgangstiderne ikke blandt klassens hurtigste kørere, men en syvendeplads med godt et sekund op til Pole Position var ifølge køreren ikke så skidt endda.

"På en bane som den her, kører man ikke bare hurtigt med det samme, når man som jeg ikke har mere erfaring", fortæller han. "Desuden starter jeg jo i forreste række i første heat, så der har jeg mulighed for at køre points hjem."


Fuld fart på langsiden.
(Foto: Gripping Media)

Og det var lige netop hvad der skete, da Siepmann kørte på banen søndag middag. Fra sin startplacering på første række af Renault Clio-racerne, tog han en overgang føringen. Midt i løbet hentede mesterskabsførende Michael Christensen den lyseblå racer, og i stedet for at køre efter en sejr, fik den lange konkurrent lov til at smutte forbi.

"Det ville være utopi at tro på at jeg kunne holde Michael bag mig, så jeg lod ham komme forbi - og så forsøgte jeg ellers at hægte mig på og gennemskue hans bremsepunkter og linier i svingene", beretter Siepmann, der sluttede på andenpladsen i dagens første løb.


Endnu en tur på podiet; det ender med at blive en dårlig vane!
(Foto: Gripping Media)

Der kom dog skår i glæden over den nye pokal, da sidste heat blev kørt. En kaotisk start for de forankørende biler resulterede i en tur i sandkassen for Christian, der valgte sandet frem for Martin Frederiksens bil.

"Køreren foran mig kom ikke så godt fra start, så han endte i en sandwich mellem to andre. Da de nåede svinget, opstod der tumult, og i et øjeblik kunne jeg stort set kun se dækrøg. Da røgen forsvandt, kunne jeg se Martins racer, der skred ud mod sandet - og enten måtte jeg lave et febrilsk forsøg på at komme udenom - eller køre i sandet og undgå skader på hans og min bil."

Trods den kedelige og alt for hurtige slutning på løbet, glæder Christian Siepmann sig over weekendens forløb:

"Selvom træning og tidtagning ikke gik helt efter bogen, så viste jeg, at jeg godt kan følge med de mere erfarne kørere nu. Nu må der godt komme flere pokaler hjem til samlingen!"

CS Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Christian Siepmann
  • Ring Djursland
  • 15/08/10 - Ring Djursland - Renault DTC Light Cup - DM
  •