Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup

En lang ørkenvandring blev kronet med succes

Yokohama Cup 
17/08/10 
Yokohama

I denne weekend blev der endelig taget hul på efterårssæsonen i Yokohama Cup med Augustløbet på Ring Djursland. Det er altid spændende at køre løb ude på Jyllands næsetip, fordi vejret svinger meget. Således også denne gang, hvor lørdagen var præget af smådryp, mens søndag blev en rigtig flot racedag.
 


Endelig var der en sejr til Kim Lund og Team Point-S Madbull Racing.
(Foto: Gripping Media)

Træningen startede på halvvåd bane og konstant dryppen fra oven. Det var helt klart, at dækvalget skulle være slicks, men der dog pletter, hvor grebet ikke ville være perfekt. Det blev så også kun til en femteplads i den frie træning, men med kun et halvt sekund op til førstepladsen var det ikke nogen dårlig udgangsposition til tidtagningen lige efter frokost.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at det ikke kom til at gå som forventet. Bilen var simpelthen ikke til at få ind i svingene, og med kraftig understyring på halvvåd bane, får man ikke pole position. Den blå-hvide Peugeot måtte se sig yderligere distanceret og tage til takke med startplads syv. Noget skulle gøres og heldigvis har Kim altid været omhyggelig med at føre optegnelser over bilen opsætning, så en minutiøs gennemgang viste da også vejen til en bedre opsætning – desværre måtte den så vente med at blive afprøvet til første løb.

Søndag oprandt med tørvejr og tør bane, så nu ville det blive spændende, om den ændrede opsætning løste problemet. Bilen var absolut konkurrencedygtig på rene omgangstider, men en start nede i feltet betyder nødvendigvis overhalinger, hvis man vil frem. Den slags tager tid og de øvrige konkurrenter venter ikke, så da sjettepladsen var erobret var afstanden op til de øvrige blevet for stor, men en sjetteplads i første heat betyder jo pole position i næste heat.


Silkeborgenseren lagde sig i front fra start til slut.
(Foto: Gripping Media)

Søndagens andet heat blev næsten et antiklimaks – ikke blot til lørdagens problemer, men til hele den forløbne sæson. Da starten gik, var timingen absolut perfekt. Koblingen blev sluppet i det rigtige splitsekund, gassen passede til underlaget og bilen skød frem som en raket. Anders Majgaard var den eneste, som kom næsten lige så godt af sted, men han holdt udsalg med en snurretur på første omgang. Allerede da bilerne kom rundt efter første tur i skoven, var Kims forspring allerede over 100 meter. Forspringet blev ikke mindre i resten af løbet, så der er ingen tvivl om, at Kim har siddet og lyttet efter mislyde. Det var en meget spændstig og veloplagt Kim Lund, som sprang op på sejrsskamlens øverste trin, for at modtage sin pokal til præmieoverrækkelsen. I pitten kunne man også se en håndfuld meget stolte mekanikere gå rundt og nyde sejrens velfortjente sødme.


En ny pokal til samlingen.
(Foto: Gripping Media)

”Det er skønt endelig at have fået hul på bylden efter alt for lang tids sejrs-tørke”, fortalte Kim som konklusion på weekendens race. ”Vi ved jo, at bilen kan, og at teamet er i stand til at tage sejre, men indtil nu har der været uheld på uheld. Vi har slet ikke lyst til at tage hjem nu!”

Næste løb bliver til Grand Prix Danmark på Jyllandsringen om tre uger, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at teamet møder op med en god portion selvtillid for at give publikum og sponsorer en god oplevelse på hjemmebanen.

Team Point-S Madbull Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Kim Lund Johansen
 • Team Point-S
 •  
   

  Yokohama Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her