Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 German

Kevin Magnussen tager Formel 3 sejr i sidste sving

Formel 3 DE 
16/08/10 

Kevin Magnussen tog årets tredje sejr i Formel 3, da han vandt det ene af de to løb, da 7. afdeling af det tyske Formel 3 mesterskab blev afviklet på EuroSpeedway Lausitz.
Lørdagens løb blev afviklet på en våd bane, der dog var ved at tørre op, således at alle biler startede på slicks.
 

Kevin Magnussen startede fra femte startposition i sin Dallara F307 fra Team Motopark Academy, men efter endnu en god start, var Kevin firer efter første sving. I de svære betingelser var det vigtigt at holde hovedet koldt, undgå fejl og holde sig på banen, og da konkurrenterne foran lavede flere fejl kunne Kevin stille og roligt avancere efter mange tætte dueller. Da Kevin kørte ud på sidste omgang lå han på andenpladsen, men i sidste sving lavede den førende Stef Dusseldorp en fejl, så Kevin kunne køre forbi til årets tredje sejr i Formel 3, den anden i det tyske mesterskab.


(Foto: Jan Kaiser)

”Jeg forstod først, at det var mig, der havde vundet, da jeg så det ternede flag” sagde en glad Kevin Magnussen efter løbet. ”Det var et helt vildt løb. Der røg biler af banen alle vegne og jeg var i så mange tætte dueller undervejs at det var svært at finde ud af, hvor man lå. Det var virkelig om at passe på i duellerne, for så snart man var ude af det tørre spor, var det svært at stå fast med tørvejrsdæk på. Jeg havde måske ikke den hurtigste bil, men jeg kørte fejlfrit, hvor konkurrenterne blev ved med at lave fejl. Vi havde virkelig behov for den sejr, så jeg er vildt glad over at få den sejr i hus”.


(Foto: Jan Kaiser)

Ved søndagens løb skulle Kevin starte fra tredje startposition. Men en ærgerlig fejl betød at bilen stallede i starten og da den samtidig bevægede sig, gav det efterfølgende en drive-through straf. Det kostede Kevin alle muligheder for en topplacering, men Kevin formåede alligevel at køre bilen op til en placering som nummer ti.

”Det var rigtig ærgerligt. Jeg tror jeg kunne have sejret igen, men laver desværre en fejl i starten” forklarede Kevin efter løbet. ”I starten holder man bilen lige på grænsen til at koblingen tager helt fat, samtidig med at man holder bilen stille med en håndbremse. Men jeg fik sluppet koblingen lige den anelse for meget, der betød at den hoppede frem og gik ud. Det var min fejl, mere er der ikke at sige til det”.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Motopark Academy
  • Lausitzring
  • 15/08/10 - Lausitzring - Formel 3 DE
  •