Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

Michael Christensen øgede forspringet i DTC Light Cup

Renault DTC
Light Cup 

16/08/10 

Vestjydens nærmeste rivaler blev involveret i kollisioner
Michael Christensen, Varde, scorede i weekenden maksimumpoint i Renault DTC Light Cuppen, da klassen afviklede den fjerde af årets seks afdelinger. På Ring Djursland var vestjyden hurtigste mand i tidtagningen, hvilket udløste de første 20 point til ham. I første løb kørte han sig fra sidste- til førstepladsen og indkasserede de næste 20 point, inden han i andet løb fik yderligere 20 point på kontoen takket være en ny sejr.
 

En weekend med tre maksimumscorer ud af tre mulige skal pr. definition udløse et øget forspring i mesterskabskampen, men for Michael Christensen voksede føringen udover det minimale. Inden løbene på Ring Djursland førte han med 21 point, men nu er margenen oppe på 39 point, for en række af de kørere, som følger ham i tabellen, blev nemlig involveret i kollisioner og uheld.

I det første løb formåede Michael Christensen i løbet af første sving at køre sig frem fra ottende- til femtepladsen, og inden første omgang var overstået, var han fremme som treer. Kun Christian Siepmann, Århus, og Roland Poulsen, Sverige, var nu foran ham, men sidstnævnte besad sin placering på lånt tid, da han havde tyvstartet. Christian Siepmann var derfor eneste reelle trussel for Michael Christensen, og selv om Christian Siepmann forsvarede sin føring kortvarigt, forsøgte han ikke noget hasarderet, da Michael Christensen angreb ham og gik forbi.

En anden kører, som gik fremad gennem rækkerne i første løb, var Jacob Kristensen, Selling. Han nåede frem til en duel om tredjepladsen, men blev her ramt af placeringens oprindelige indehaver, Ronni Nielsen, Smørum, som efterfølgende måtte indkassere en strafbane for trængning.

Også i det andet løb for Renault DTC Light Cuppen kom det til buler.
Her var Michael Christensen stukket af i front, men bag ham opstod et større sammenstød, der betød, at fire mand ikke kunne fortsætte løbet.


Mens Michael Christensen forsvinder ud af bunden af billedet på vej mod en ny maksimumscore, må Martin Frederiksen, Roland Poulsen, Ronni Nielsen og Christian Siepmann brøkedele efter erkende, at løbet snart er overstået for dem
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Roland Poulsen kommer forbi på ydersiden af mig, og han kommer også forbi Ronni Nielsen,” fortæller Christian Siepmann. ”Roland Poulsen drejer han ind foran Ronni Nielsen og bliver skubbet på tværs af banen, hvorefter Roland Poulsen kører lige ind i siden på Martin Frederiksen. Der var ikke plads til mig, så jeg valgte at køre ud i sandet.”

Tre af de fire eliminerede biler havde fået blikskader, mens Christian Siepmanns eksemplar blot kræver en grundig støvsugning og vask, for at den er klar til næste løb.

Stillingen i Renault DTC Light Cup:

Pl. Kører Hjemby Mærke Point
1 Michael Christensen Varde Renault Sport Clio III 226
2 Jacob Kristensen Hadsten Renault Sport Clio III 187
3 Roland Poulsen Sverige Renault Sport Clio III 136
4 Martin Frederiksen Odense M Renault Sport Clio III 122
5 Jan Seerup Greve Renault Sport Clio III 114
6 Christian Siepmann Århus Renault Sport Clio III 113
7 Jan Engelbrecht Nærum Renault Sport Clio III 111
8 Ronni Nielsen Smørum Renault Sport Clio III 110
9 Mads Caprani Randers Renault Sport Clio III 19

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Jan Engelbrecht
  • Martin Frederiksen
  • Michael Christensen
  • Ring Djursland
  • 15/08/10 - Ring Djursland - Renault DTC Light Cup - DM
  •