Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

James Thompson vandt og sendt af banen

Danish
Touringcar
Challenge 

16/08/10 

Casper Elgaard udbyggede sin mesterskabsføring med årets første sejr
James Thompson, England, vendte i weekenden tilbage til Danish Touringcar Championship, hvor han havde sin første start nogensinde på Ring Djursland. Og det blev et besøg, som briten sent vil glemme. Dels vandt han en sikker sejr i første heat, dels blev han sendt af banen i en meget dramatisk exit, hvor hans Honda Accord Euro-R ramte to af banens rydningskøretøjer.
 

James Thompson startede fra pole position i det første heat, og her fik han en forholdsvis ubesværet sejr foran Casper Elgaard, Århus, og Robert Schlünssen, Tyskland, mens de to Seat Leon-kørere Jason Watt, Herlev, og Jens Møller, Ikast, ikke kom til at spille nogen rolle i topkampen. Således måtte Jens Møller udgå af løbet med en ødelagt trækaksel.

I andet heat startede DTC-kørerne i omvendt rækkefølge, og da feltet rundede første sving, lå Jens Møller og Jason Watt side om side i en tæt duel om føringen. De to kørere ramte hinanden med det resultat, at Jens Møllers bil blev sendt ud af kurs. Mens midtjyden arbejdede på at få herredømmet over bilen igen, forsøgte James Thompson at passere udenom, men i et hændeligt uheld blev han ramt af Jens Møllers bil. James Thompsons bil blev herved sendt udenfor banen, hvor den gik sidelæns hen over græsset på inderkredsen og efter en kort lufttur ramte ind i to af banens rydningskøretøjer.


James Thompsons bil blev ved et uheld ramt af Jens Møller og sendt af banen, hvor den ramte to rydningskøretøjer.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

James Thompson var forslået ved uheldet, men kunne selv forlade bilen, der trods omfattende karrosseriskader viste, at elementer som sikkerhedsbur og sikkerhedstank forhindrede, at det hændelige uheld ikke fik alvorligere konsekvenser.


Casper Elgaard udbyggede sin føring i mesterskabet
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Efter uheldet førte Jason Watt foran Casper Elgaard og Jens Møller, men midtvejs i løbet blev Jason Watt passeret af de to og måtte køre i pit med et teknisk problem på sin bil. Casper Elgaard sikrede sig sæsonens sejr, og med den udbyggede han sin føring i mesterskabet.

Stillingen i Danish Touringcar Championship:

Pl. Kører Mærke Point
1 Casper Elgaard BMW 320si E90 141
2 Robert Schlünssen BMW 320si E90 118
3 Jason Watt Seat Leon 116
4 Jens Møller Seat Leon 112
5 Jan Magnussen Chevrolet Lacetti 87
6 Kim Holmgaard Seat Leon 47
7 Michael Carlsen Peugeot 407 44
8 Niels Christiansen Toyota Corolla T-Sport 38
9 Kim Morgan Jensen BMW 320i E46 35
10 Thed Björk BMW 320si E90 33
11 Jan Nilsson BMW 320si E90 27
12 Tom Pedersen Honda Accord Euro-R 20
James Thompson Honda Accord Euro-R 20
14 Tomas Engström Honda Accord Euro-R 18

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • James Thompson
  • Jason Watt
  • Jens Reno Møller
  • Niels Christian Christiansen
  • Robert Schlünssen
  • Ring Djursland
  • 15/08/10 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge
  •