Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Kan Johansen gentage triumfen?

Formel Ford - DK 
13/08/10 

Formel Ford-kørerne gæster for anden gang Ring Djursland
I den kommende weekend vender Formel Ford tilbage til Ring Djursland, hvor man afvikler sjette afdeling af mesterskabet for klassen, der gennem årene har sendt mange talenter på raketkurs mod Formel 1 og motorsportens andre topklasser.
 

Sommerløbet på Ring Djursland bliver anden gang i denne sæson, at Ring Djursland med sine hurtige langsider og udfordrende sving afholder en afdeling af Danmarksmesterskabet. I starten af maj blev der også dystet om DM-point på banen, og dengang var det Mikkel S. Johansen, Slagelse, der gjorde rent bord. Han scorede tre bonuspoint for at være hurtigste mand i tidtagningen og vandt siden de to løb, der blev kørt.


Mikkel C Johansen tog to sejre, sidste gang Formel Ford-feltet gæstede Ring Djursland, men siden da er han bl.a. blevet overhalet af Kean Kristensen.
(Foto: Morten Alstrup)

Den tidligere soraner har derfor gode kort på hånden inden weekendens løb, men derfor skal han alligevel oppe sig. Hans dobbelte sejr gav ham dengang føringen i kampen om Danmarksmesterskabet, men siden da er der blevet kørt løb på både Padborg Park, FDM Jyllandsringen og Zandvoort i Holland, og her er han blevet overhalet af dels Jesper K. Egebart, Børkop, dels Kean Kristensen, Herlev.

Jesper K. Egebart indtager med et points forspring den aktuelle førsteplads i kampen om Danmarksmesterskabet, og at hans forspring ikke er større, skyldes alene det faktum, at han ikke var til start ved den seneste Formel Ford-afdeling på Ring Djursland. For sidste års toer er ellers den mest vindende kører i årets løbsserie, hvor han har vundet seks af de otte løb, han har stillet til start i.

Kean Kristensen er på tredjepladsen årets aktuelt bedst placerede debutant. Endnu mangler køreren i den orange Aquila fra Fukamuni Racing at krydse målstregen først i et løb, men måske kommer det på Ring Djursland? En anden debutant – og farlig outsider – er Elliot Winther, Roskilde, som måske kan komme til tops. Vejret kan på denne tid af året være særdeles lunefuld, men bliver asfalten våd, har Elliot Winther tidligere vist, at han er en af de bedste.

Stillingen i Danmarksmesterskabet for Formel Ford:

Plac. Kører Mærke Point
1 Jesper K. Egebart Ray-Duratec 160
2 Kean Kristensen Aquila-Duratec 159
3 Mikkel C. Johansen Van Diemen-Duratec 147
4 Elliot Winther Mygale-Duratec 113
5 Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 106
6 Martin Lumholt Aquila-Duratec 89
7 Christina Nielsen Aquila-Duratec 65
8 Frank Mortensen Ray-Duratec 61
9 Thomas Lund Van Diemen-Duratec 55

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jens Elliot Winther
  • Jesper K. Egebart
  • Kean Kristensen
  • Mikkel C. Johansen
  • Ring Djursland
  • 15/08/10 - Ring Djursland - Formel Ford - DK - DM
  •