Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Nye gadeløb i American Le Mans Series

ALMS 
15/08/10 

American Le Mans SeriesDer arbejdes i øjeblikket på højtryk for at få de forskellige internationale løbskalendere til at gå op, nogle klasser skal undgå 'kollisioner' og andre klasser skal arbejde sammen, det er et stor puslespil der skal lægges.
Dette gælder naturligvis også for American Le Mans Series, som hvis alt går som man planlægger skal køre to helt nye gadeløb i 2011.
 

American Le Mans Series leder Scott Atherton bekræfter at der arbejdes på to helt nye fronter.

Først et gadeløb i Baltimore der er staten Maryland's største by, og derefter et i Oklahoma City selvfølgelig ligger i staten Oklahoma.

Scott Atherton forhandler også med arrangørene af IndyCar Series mesterskabt, om nogle fælles løbsweekender, noget de to klasser tidligere har haft stor succes med.
I disse forhandlinger indgår Baltimore gadeløbet som et af de fælles arrangementer.
Bliver løbet i Baltimore's gader til noget, bliver det sandsynligvis på bekostning af løbet på Lime Rock banen i Connecticut - den kun 1,5 mile lange bane har længe stået for kritik.

Traditionelt starter 'gadebanesæsonen' for både American Le Mans Series og IndyCar Series med løbet på havnen i St. Petersburg sidst i marts måned.

Udover at skulle dele løbsweekender med IndyCar Series i 2011, står arrangørene af American Le Mans Series også med to andre store løb der skal passes ind i både den amerikanske og den europæiske løbskalender, det er de to af løbene der også tæller med til Le Mans Intercontinental Cup mesterskabet.
Det drejer sig om 12-timers løbet på Sebring, samt Petit Le Mans på Road Atlanta. Løbet på Sebring er allerede lagt fast på den 19. marts, mens datoen for løbet på Road Atlanta forventes afviklet en gang i slutningen af september eller i starten af oktober.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Lime Rock
  • Road Atlanta
  • Sebring
  • St. Petersburg
  • 19/03/11 - Sebring - ALMS
  •