Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Tvilum-Scanbirk Rally Show – en aften for hele familien

Rally Sprint 
12/08/10 

Er man til køretøjer – hvad enten de er splinternye og lynhurtige eller der er tale om de ældre eksemplarer, der bevæger sig fremad i et mere adstadigt tempo – er Fårvang stedet at være. I hvert fald fredag aften, for her finder årets udgave af Tvilum-Scanbirk Rally Show sted i byen ved A26 mellem Århus og Viborg.
Hovedbegivenheden er det traditionsrige rallysprint, der i år køres for 32. gang.
 

Store dele af den danske rallyelite er til start i løbet, der afvikles efter et velkendt koncept, hvor der bliver masser at se på. Klokken 16.45 bliver deltagerne sendt på banen til en præsentationsrunde, hvorefter det klokken 17.00 går løs med det første af i alt tre indledende heats, der ikke bare skal afgøre den ordinære konkurrence, men også bestemme, hvilke 20 mandskaber der skal deltage i den afgørende finale, som køres lige før mørkets frembrud.


Tvilum-Scanbirk Rally Show er en aften for hele familien. Frem med havestolene og så er der dømt race i Fårvangs industrikvarter.
(Foto: Morten Alstrup)

Det er ikke kun Danmarkseliten, der kommer på banen. Det kan den yngste generation blandt tilskuerne også. Omkring klokken 17.45 – i pausen mellem det første og andet indledende heat – giver den lokale motorcykelklub MC Shepherds nemlig børnene køreture på bagsædet af deres motorcykler på ruten, og det foregår vel at mærke i et noget andet tempo, end når rallybilerne er på banen.

I den næste pause klokken 19.00 er det så blevet tid til et efterhånden traditionelt indslag. Det er Tvilum-Scanbirk Classic Show, som i år afvikles for ottende gang, og hvor der er masser af klassiske køretøjer at se på. Det er nemlig ikke kun biler, der stiller op. Der er også åbent for knallerter, scootere og motorcykler – både med og uden sidevogn – ligesom man sidste år også blev vidne til de første lastbiler i paraden, der faktisk er åben for alle, som råder over en klassiker og som har lyst til at være med. Man skal blot møde mellem klokken 16.00 og 18.00 ved OK Benzintanken i Fårvang for at tilmelde sig, og så har man adgang til udstillingspladsen og deltagelse i paraden.


Et fast indslag ved Tvilum-Scanbirk Rally Show er Tvilum-Scanbirk Classic Show, hvor indehavere af klassiske biler på to, tre og fire hjul kan møde op og vise dem frem for publikum.
(Foto: Morten Alstrup)

Aftnen ved Tvilum-Scanbirk Rally Show afsluttes med finalen, der køres klokken 20.45, og umiddelbart herefter er der præmieoverrækkelse på scenen i det store pitområde, hvortil der naturligvis er gratis adgang – ligesom der i øvrigt også er til hele Tvilum-Scanbirk Rally Show.

De store pitområde rummer i øvrigt andet og mere end de 70 rallybiler, som deltager i Tvilum-Scanbirk Rally Show.


Den lynhurtige Peugeot 207, Morten Jespersen bruger i EM-løbene i rallycross, kan man også opleve ved Tvilum-Scanbirk Rally Show.
(Foto: Morten Alstrup)

Danmarks internationale topkort i rallycross, Morten Jespersen, Aalborg, viser den potente Peugeot 207 frem, som han deltager med i Europamesterskabet, mens man i den helt anden boldgade finder to ældre Saab 900i-modeller med mere end 300.000 km på tælleren. Det er Knights of the Silkroad alias de tre ungersvende Jacob Lanng, Daniel Hvilsted og Anders Wrang, som planlægger at køre fra Danmark til Ulan Bator i Mongoliet med velgørenhed for øje – helt præcis børnehjemsbørn på Balkan og i Mongoliet.


Knights of the Silkroad udstiller de Saab 900i-biler, de vil køre til Mongoliet i.
(Grafik: Morten Alstrup)

Programmet for Tvilum-Scanbirk Rally Show:
16.45 - Præsentation af deltagerne i Tvilum-Scanbirk Rally Show
17.00 - Første heat
17.45 - MC Shepherds giver børnene køreture 18.00 - Andet heat
19.00 - Tvilum-Scanbirk Rally Show
19.50 - Tredje heat
20.45 - Finaleheat
21.45 - Præmieoverrækkelse

Korte fakta

  • Tvilum-Scanbirk Rally Show er blevet en institution i dansk rallysport, og løbet kan afvikles i år for 32. gang.
  • Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010 afvikles fredag den 13. august 2010 i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
  • Parallelt med Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010 afvikles også Tvilum-Scanbirk Classic Show 2010, hvor alle har mulighed for at vise deres klassiske bil eller motorcykel frem uanset mærke eller klubtilhørsforhold.

Tvilum-Scanbirk Rally Show / Tvilum-Scanbirk Classic Show

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: