Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

Austin tager imod Hermann Tilke

Baner 
13/08/10 

Vi kunne i tirsdags berette om de forløbige fremskridt på den kommende Formel 1 Grand Prix bane i Austin, Texas. Og nu begynder der at ske noget mere.
Team Tilke er ankommet til Austin, Texas for at tage området i nærmere øjensyn med henblik på at få de sidste detaljer med i det layout som mange efterhånden venter på at se.
 

Repræsentanter fra Tilke Gmbh er ankommet til Austin, Texas. Det er man fordi at man skal have tilføjet de sidste detaljer på de efterhånden mange arbejdstegninger der er nødvendige med et projekt i den størrelsesorden det er at bygge en ny Grand Prix bane.

Det man kort fortalt skal se nærmere på er beliggenhed af tilkørselsveje, de nødvendige tilhørende bygninger, anlæggelse af vand- og el-forsyning. Med andre ord - de nødvendige faciliteter der hører til ethvert byggeri. Alle jordprøver og nivelleringsopmålinger er stort set overstået.

Området hvor banen skal ligge, er lettere kopieret og heldigvis for det, for det gør absolut ingenting at det ikke er en total flad bane som flere af Grand Prix banerne er i øjeblikket. Vi venter endnu på at layoutet bliver offentliggjort, men hverken Tilke Gmbh eller de amerikanske bygherrer, vil sætte dato på. Det eneste der meldt ud, er at præsentationen af layoutet vil ske i løbet af sommeren 2010.

Markedsføringen er allerede godt i gang fra amerikansk side. Og måske med rette. Området er for os europæer måske bare et sted ude på prærien, men sådan forholder det sig ikke. Austin området er i en rivende udvikling, også trods det at der hersker en vis krise. Texas er helt i top indenfor amerikansk økonomi, og har ifølge flere statistikker den 11. største økonomi i verdenen og adskillige globale firmaer har deres hovedkvarterer her.

Man venter på at en amerikansk kører slår igennem i Formel 1. Og modsat mange amerikanere med hang til Formel 1, så mener man ikke at det er så nødvendigt igen med et amerikansk team. De sidste to tiltag er begge strandet på grund af økonomiske mangler. Gypher er dog ikke erklæret dødt endnu, men har trukket deres ansøgning for 2011 tilbage.

Dons

Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  • Den nye GP bane i Austin - hvordan langt er de?
  •