Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rally Sprint

”Jeg kommer for at stå øverst på podiet i Fårvang”

Rally Sprint 
11/08/10 

- udtaler Christian Jensen
Peugeot Sport Dealer Team DK tager fredag aften hul på anden del af 2010-sæsonen, hvor teamet stiller op i det traditionsrige Tvilum-Scanbirk Rally Show i Fårvang mellem Århus og Viborg. På en hastighedsprøve i byens industriområde skal Christian Jensen fra Ans og Karl-Åge Jensen fra Viborg forsøge at køre deres hurtige Peugeot 207 Super 2000-rallybiler til tops – og en af de to biler skal gerne ende helt i front, for trods mange starter har ingen af de to kørere endnu vundet løbet.
 

”Det skal snart til at være,” siger Christian Jensen. Han har ellers haft stor succes i et andet stort rallysprint i det midtjyske – Rally GP’et i Kongensbro – som han i foråret vandt for tredje gang.

”Banen i Fårvang er meget mere snæver end den, vi kører på i Kongensbro,” forklarer den forsvarende Danmarksmester. ”I Kongensbro kan det ofte være glat, ligesom der er langt mere plads. I Fårvang er hastighedsprøven meget smal, og det giver ikke nogen fordel for vores bil. Jo, selvfølgelig har vi fordel med vores bil i forhold til dem, der kører i en gruppe N-bil, men det skal faktisk begynde at regne, hvis vi skal have fordel af vores firhjulstræk. Men vi ønsker os tørvejr til arrangementet. Dels for de mange tilskuere, der kommer, dels fordi vi har inviteret næsten 200 gæster, og de skal alle sammen have en god oplevelse.”


Christian Jensen vil gå efter at tage sin første sejr i Tvilum-Scanbirk Rally Show på fredag.
(Foto: Jimmy Mikkelsen)

”I år bliver det et rent dansk opgør, og jeg tror, at det bliver en spændende konkurrence. Hvis jeg skal vinde løbet, skal det vist være i år,” siger Karl-Åge Jensen, der snart har været med dansk rallysport i 25 år.

”Brian Madsen bliver nok en af vores værste konkurrenter, for han har en af de hurtigste biler. Det er en lille, snæver bane i Fårvang, og han er meget god på sådan en prøve, så jeg tror, at Brian er et godt bud på en vinder, men der kan ske meget.”

Karl-Åge Jensen er kendt for sin forkærlighed til de længere, mere udmarvende rallyer, mens de korte rallysprints aldrig har været hans livret. Sådan er det også med løbet i Fårvang, hvor endnu et forhold spiller ind i år.

”Løbet foregår jo fredag den 13., så man ved aldrig, hvad der sker sådan en dag,” siger Karl-Åge Jensen. ”Rallyer, der køres på den 13., har aldrig været verdens vidunder for mig, men nu skal man ikke være alt for overtroisk. Jeg vil gerne byde ind på sejren i år, men verden går heller ikke under, hvis jeg ikke vinder, og både Christian og Brian kan godt lide at køre den slags løb.”


Karl-Åge Jensen byder ind på sejren, selvom Tvilum-Scanbirk Rally Show ikke foregår på grusunderlag.
(Foto: Brian Juel)

Christian Jensen er mere optimistisk forud for årets udgave af Tvilum-Scanbirk Rally Show, selv om han ved, at det bliver hårdt.

”Brian Madsen, Ib Kragh og Karl-Åge vil helt sikkert være blandt de hurtige på banen, og jeg er overbevist om, at det vil være blandt os fire, at slaget kommet til at stå,” vurderer Christian Jensen.
”Det gælder om at ramme dagen. Vi skulle gerne være ovre de problemer med bilen, der har drillet os, men hvis jeg har en af mine gode dage, tror jeg, at det er realistisk. Jeg har bilen til det. Jeg har før kunnet køre på sprintbaner, og jeg har en god mavefornemmelse. Og ja, jeg kommer for at stå øverst på podiet i Fårvang!”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Karl-Åge Jensen
 • Peugeot Sport Dealer Team
 • Fårvang
 •  
   

  Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS