Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Overrasker “de små” ved Tvilum-Scanbirk Rally Show?

Rally Sprint 
12/08/10 

Der er tradition for, at det er det meste af den danske rallyelite, som stiller til start ved Tvilum-Scanbirk Rally Show på den anden fredag i august. Det er kørere som Christian Jensen, Ans, der er forsvarende Danmarksmester, og Michael Pedersen, Vejle, der ankommer til løbet i Fårvang med sin første DM-sejr frisk i bagagen.
 

Men Tvilum-Scanbirk Rally Show er andet og meget mere end kampen blandt kørerne i biler med firhjulstræk, der drives frem af en motor, der enten er hårdt tunet eller forsynet med turbo. Det er også et løb, der er kendt for at kunne byde på gedigne overraskelser, når dygtige chauffører i langt mindre effektfulde biler gør grin med hele borgermusikken.

Sådan en stod Brian Madsen, Slagelse, bag, da han i 2007 vandt Tvilum-Scanbirk Rally Show i sin lille Peugeot 106 Maxi – en sejr, der i øvrigt forvandlede ham fra outsider til favorit i de efterfølgende sæsoner…

Men vestsjællænderen er ikke den eneste kører, som bag rattet af et eksemplar af den lille franske bil har opnået topresultater i Fårvang. Det har Benny Pedersen, Esbjerg, også. Samme år som Brian Madsen tog sin første sejr, kom vestjyden også på manges læber, da han i sin knapt så potente bil overraskede alt og alle ved at køre sig ind på femtepladsen i finalen, hvor han nærmest satte identisk tid med Christian Jensen, der også dengang kørte i en firhjulstrækker.


Tilbage i 2007 overraskede Benny Pedersen ved at blive femmer i finalen. Siden da har han været fast inventar i top 8 med sin sorte Peugeot 106, når det går løs ved Tvilum-Scanbirk Rally Show.
(Foto: Morten Alstrup)

”Hvem er det?” spurgte mange hinanden, da de i Fårvang så den lille sorte Peugeot 106 stryge af sted mod femtepladsen. Men Benny Pedersen var ikke noget nyt navn i rallysporten. Faktisk gjorde han i den sæson comeback, da han allerede i midten af halvfemserne var blevet udråbt som et nyt stort talent, men som desværre blev stoppet grundet manglen på sponsorer. Siden 2007 har Benny Pedersen ikke bare været fast deltager i Tvilum-Scanbirk Rally Show, men også fast inventar i toppen, da han hvert år er sluttet blandt de otte bedste i finalen.

Netop at kunne komme i den finale, der køres fredag aften ved halv ni-tiden, er målsætningen for alle, der deltager i Tvilum-Scanbirk Rally Show. Kun de 20 hurtigste kørere fra de tre indledende heats, der er gået forud, går videre til den afgørende dyst, hvor der ikke er plads til fejltagelser. En kører i en af de mindre biler, som i år vil med, er Kenneth Madsen, Dianalund.

”Jeg har været med to gange tidligere i Fårvang, men det har været i en gruppe N-bil (utunet bil, red.), og jeg har aldrig kvalificeret mig med den lille bil,” siger køreren, der i 2008 blev kåret som årets rallytalent i Danmark.

”I år kører jeg i en Suzuki Swift Maxi, der er en rigtig asfaltbil med mange hestekræfter, og jeg vil køre efter klassesejren og så komme med i finalen. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg vil komme i finalen. Det er bare et spørgsmål om hvor højt op, jeg kan komme.”


I år er det tredje gang at Kenneth Madsen er med i Tvilum-Scanbirk Rally Show, og i år vil det unge rallytalent i finalen.
(Foto: Morten Alstrup)

Kenneth Madsen stiller op for Suzuki Motorsport, der deltager med hele fire biler, hvor endnu en af dem køres af en chauffør, der kan gå hen at overraske. Det er Anders Lysen, Sorø.

”Jeg har kørt i Fårvang tre gange, og det er et løb, jeg ser frem til at deltage i, for det passer mig virkelig godt,” siger Suzuki-køreren, der sidste år kørte en tiendeplads hjem i finalen. Det skete i øvrigt i den bil, som Kenneth Madsen i år deltager i.

”Jeg tror helt klart, at Kenneth bliver hurtig i Fårvang, så jeg skal vist stå tidligt op, hvis jeg skal følge med ham.”

Korte fakta:

  • Tvilum-Scanbirk Rally Show er blevet en institution i dansk rallysport, og løbet kan afvikles i år for 32. gang.
  • Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010 afvikles fredag den 13. august 2010 i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
  • Parallelt med Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010 afvikles også Tvilum-Scanbirk Classic Show 2010, hvor alle har mulighed for at vise deres klassiske bil eller motorcykel frem uanset mærke eller klubtilhørsforhold.

Tvilum-Scanbirk Rally Show / Tvilum-Scanbirk Classic Show

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: