Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Endelig er den lange sommerferie forbi!

1600 Challenge 
11/08/10 

Denne weekend startes motorerne i 1600 Challenge endelig igen efter den næsten 2 måneder lange sommerferie.
For Jens Jensen bliver det 2. løbsweekend i år, efter at have haft sæsonstart ved Juniløbet på Jyllandsringen. I 2010 kører han et begrænset program, på kun udvalgte løb, for så at satte på en fuld 2011 sæson. Og som ved forrige løb på Jyllandsringen, bliver det med den blå Peugeot 106 Rally.
 

Weekendens løb køres på Ring Djursland, som ligger mellem Tirstrup og Grenaa. Banen er den korteste permanente bane i Danmark, men er til gengæld anset som den sjoveste blandt mange af kørerne.

"Ring Djursland er en meget speciel bane," udtaler Jens Jensen og fortsætter:
"På papiret ser den ikke special interessant ud, da det "bare" er 4 lige stykker asfalt, som forbindes med nogle mere eller mindre 180 graders sving. Men sådan er det slet ikke i virkeligheden. Der er næsten ikke er 5 meter asfalt, hvor det ikke enten går op, eller ned af bakke. Specielt når man kommer ned igennem svinget kaldet Skoven, gælder det om at holde tungen lige i munden, da vejen dykker meget kraftigt. Hvis man mestre svinget, kan man virkelig vinde meget tid over konkurrenterne"


(Foto: Motorsporten.dk)

Jens har 2 gange tidligere kørt løb på banen. 1. gang var til DEC løbet i august 2009, og derefter 14 dage senere til 1600 Challenge.

"Ved 1600 løbet sidste år, blev det til en 12. og 16. plads, og disse 2 placeringer skulle gerne som minimum opnåes igen. Men det bliver ikke nogen nem opgave, da der er kommet et par kørere mere med i klassen i denne sæson, i forhold til sidste år. Men hvis jeg forbedrer omgangstiderne fra sidste år en anelse, skulle der være gode muligheder for at opnå målsætningen", slutter Jens Jensen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Og da meteologerne melder om tørvejr hele weekenden, er der ingen undskyldninger for publikum, for ikke at komme til Djursland, og se på godt ræs - og ikke mindst heppe på Peugeot 106 Rally med nummer 86 på siden.

Tidsplanen for 1600 Challenge i weekenden er følgende:

Lørdag
Træning: 10.00 - 10.20
Kvalifikation: 13.35 - 13.55

Søndag
Løb 1: 10.20 - 13 omgange
Løb 2: 14.40 - 13 omgange

Jensen Racing


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 15/08/10 - Ring Djursland - 1600 Challenge
  •