Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Fårvang-kører får sin første start i Rally Showet

Rally Sprint 
10/08/10 

Da Tvilum-Scanbirk Rally Show så dagens lys for mere end 30 år siden under navnet Fåremarkedsrally, var der dengang tale om et arrangement for egnens lokale deltagere. Siden har løbet vokset sig stort, og når løbet køres den 13. august, vil det have deltagelse af kørere ikke bare fra hele Danmark, men også fra udlandet. Men løbet i Fårvang vil også have et stort lokalt islæt, hvor der endda er en af byens borgere, der i årets udgave får sin debut i løbet. Det er Morten Grove Nielsen, Fårvang, der stiller til start med sin sølvgrå Peugeot 206 RC.
 

”Jeg bor bare 600 meter fra rallysprintbanen, så jeg er vel den, der bor tættest på,” siger den 22-årige mekanikerlærling, der nærmest er vokset op med løbet. ”Jeg har vel været med som tilskuer, lige siden jeg blev født. Min far har vel kørt i 34-35 år, så jeg er altid blevet slæbt med.”


Morten Grove Nielsen er det tætteste på en hjemmebanedeltager ved Tvilum-Scanbirk Rally Show. Han bor bare 600 meter fra det industriområde, hvor løbet afvikles.
(Foto: Morten Alstrup)

Tvilum-Scanbirk Rally Show foregår i byens industrikvarter, hvor der på den anden fredag aften i august bliver kørt stærkt, og hvor der er masser af fest og farver for folk med benzin i blodet.

”Det er altid solskin og alle folk er glade. Der er godt med publikum og god opbakning fra de lokale, både fra byen og klubbens medlemmer, og så har hele Danmarkseliten jo altid deltaget,” fortæller Morten Grove Nielsen om sine personlige minder om løbet. ”Noget af det jeg kan huske, har været nogle af de norske kørere, som altid er kommet til start med deres Mazda RX7 og Mark 2 Escorter. Men det allerførste, jeg kan huske, var, at jeg mødte Tom Kristensen, hvor jeg fik hans autograf på en pølsebakke!”

2010 bliver så året, hvor Fårvang-køreren skifter rollen som tilskuer ud med rollen som aktiv deltager. Han er i år skiftet til en nybygget Peugeot 206 RC, som han bl.a. har deltaget med i sæsonens to første DM-afdelinger i rally, hvor han efter to top 10-placeringer indtager en sammenlagt syvendeplads i klassen for de to-hjulstrukne rallybiler.

”Jeg har ikke de store ambitioner, rent resultatmæssigt for løbet. Jeg skal bare gennemføre, og jeg kan kun overraske mig selv,” siger Morten Grove Nielsen. ”Min rallybil er egentlig en standardbil, hvor det kun er bremser og undervogn, der er lavet om. Jeg har haft lidt problemer med mine bremser, hvor jeg ikke får helt tryk på dem på de små industriprøver, som vi kører i Fårvang, men ellers skal bilen bare have, hvad den kan tage.”

Morten Grove Nielsen er dog ikke helt debutant i Tvilum-Scanbirk Rally Show. For nogle år tilbage deltog han som co-driver for Michel Svendsen, men det bliver noget helt andet selv at skulle køre på hjemmebanen.

”Jeg føler ikke noget decideret pres, men jeg vil nok føle, at der er mere opmærksomhed på mig,” indrømmer han. ”Mange af mine kammerater kommer, og der vil også være mange af dem, jeg er vokset op med. Der vil være mere opmærksomhed på mig, end der plejer at være til et løb, og så vil alle mine sponsorer også komme, for de er jo fra byen eller omegnen.”


Morten Grove Nielsen kører i år i en Peugeot 206 RC, og den 13. august får han sin første start som aktiv kører i Tvilum-Scanbirk Rally Show.
(Foto: Morten Alstrup)

Korte fakta:

  • Tvilum-Scanbirk Rally Show er blevet en institution i dansk rallysport, og løbet kan afvikles i år for 32. gang.
  • Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010 afvikles fredag den 13. august 2010 i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
  • Parallelt med Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010 afvikles også Tvilum-Scanbirk Classic Show 2010, hvor alle har mulighed for at vise deres klassiske bil eller motorcykel frem uanset mærke eller klubtilhørsforhold.

Tvilum-Scanbirk Rally Show / Tvilum-Scanbirk Classic Show

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Morten Grove Nielsen
  • Fårvang
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: