Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Stor klasse med små biler

Legends Car 
10/08/10 

- får premiere på Ring Djursland
De sjove Legend Cars indtager racerbanen på Jyllands næsetip.
De er måske ikke særligt store, men til gengæld er der mange af dem, når den nye klasse for Legend Cars i weekenden den 14.-15. august rykker ind på Ring Djursland. Vi taler om en af de nyeste og hurtigst voksende klasser i dansk motorsport, der er gået hen og er blevet et populært indslag på de danske racerbaner, fordi de byder på masser af show og underholdning for publikum.
 

Klassen tog sin begyndelse sidste forår på Padborg Park og har siden bredt sig til landets andre racerbaner, hvor det nu er Ring Djurslands tur til at præsentere dem for tilskuerne.

I forhold til traditionelle racerbiler, der oftest er spækket med moderne teknik og helt glatte racerdæk, som giver et maksimalt vejgreb og ingen udskridninger, er filosofien bag Legend Cars helt anderledes og på sin vis gammeldags.

Bilerne er nemlig udformet som kopier af gamle Ford- og Chevrolet-modeller fra 30’erne, men de er kun halvt så store som originalerne, så der er plads til, at ikke bare to, men tre eller fire racerbiler kan gå side om side igennem svingene på Ring Djursland. Underholdningsmoment forstærkes af, at det ikke er slicksdæk, der sidder på bilen, men mønstrede dæk med en begrænset trædeflade, og det gør, at det mere er reglen end undtagelsen, at man kan opleve deltagerne broadside igennem svingene i bedste speedway-stil.


De er godt nok små, men der bliver mange af dem, når Legend Car-klassen kører sit første løb på Ring Djursland den 14.-15. august.
(Foto: Morten Alstrup)

Allerede i sin anden sæson er klassen nået op på tyve deltagere, og det er en meget bred og blandet skare. Nogle har eksempelvis erfaring med Ring Djursland fra andre klasser – det gælder således den tidligere DTC-kører, Jesper Ternvalt, Havdrup – mens andre får deres debut på det, der betegnes som Danmarks mest krævende racerbane.

Paw Klamer, Haslev, er den aktuelle mesterskabsførende til trods for, at han ikke har vundet et eneste løb i år. Det har nummer to i mesterskabet til gengæld. Lars Lindholst, Kolding, er blevet noteret for fire sejre i år, og han er da også forsvarende Legend Car-mester, men på det seneste er han løbet ind i en række uheld, som har begrænset hans pointscore.

En tredje kører, der hører til blandt favoritterne, er Mads Caprani, Randers. Og det er ikke fordi Ring Djursland er det nærmeste, østjyden kommer på en hjemmebane, men mere den måde han har taget klassen med storm på i år. Inden året begyndte, havde Mads Caprani nemlig ikke været til start i et billøb overhovedet. Ikke desto mindre har han vundet sine fem seneste starter i Legend Cars, hvor han endda flere gange har kørt sig frem i rækkerne til førstepladsen.

I Legend Car-klassen starter de seks første fra første løb nemlig i omvendt rækkefølge til det andet løb, hvilket er med til at give endnu mere underholdning og spænding om udfaldet.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 15/08/10 - Ring Djursland - Legends Cars
  •