Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Kæmper en kamp for at blive klar til Rally Show

Rally Sprint 
09/08/10 

En af sensationerne i dansk rallysport i denne sæson hedder Michael Broberg Sørensen, Hammel. Helt ny i sporten er midtjyden dog ikke, da han efterhånden har været med i en årrække, men i år er han pludselig blevet en kører, alle snakker om, simpelthen på baggrund af de resultater, han har opnået bag rattet af den Subaru Impreza, han til denne sæson har anskaffet sig.
 

Ved Designa Køkken Rally GP i Kongensbro, der traditionelt indleder den danske rallysæson, var han lynende hurtig i sin første start med bilen, og da DM-sæsonen blev skudt i gang med Danboring Rally omkring Kjellerup i midten af maj, kørte han sig sensationelt ind på en generel femteplads. Årets Tvilum-Scanbirk Rally Show har også længe været på kalenderen, men endnu hersker der uvished om, hvorvidt han kommer til start.

”Lige nu tør jeg kun sige, at der er en fifty-fifty chance for, at jeg kan starte,” siger Michael Broberg Sørensen. Ved det seneste DM-rally var han nemlig så uheldig at ende sin deltagelse i løbet med en større rulletur ud på en mark.


Michael Broberg Sørensen tilser en af de mindre skader, han måtte indkassere ved DM-premieren i Kjellerup i maj. Ved sit seneste uheld kunne han ikke klare reparation med racertape.
(Foto: Morten Alstrup)

”Det eneste sted, hvor den ikke fik buler, var på de to venstre døre og bagklappen,” forklarer den uheldige rallykører. ”Bilen har givet sig i bunden, hvor der bl.a. er slået hul op til tanken, og så har den fået mange chokskader, ja, der er nærmest skader overalt. Men jeg skal ikke tude over det, for nu er det første gang, at jeg har prøvet det.”

Men efter en stor rulletur følger også altså et stort og langvarigt arbejde på værkstedet med at blive klar igen, og det er det, Michael Broberg Sørensen befinder sig midt i.

”Jeg og mekanikerne har fået bilen skilt ad og gjort den klar til, at pladesmeden kunne gå i gang med den, når han kommer tilbage fra ferie,” fortæller Michael Broberg Sørensen. ”Pladesmeden mener, at han skal bruge to dage på at rette den ud, men jeg står også og mangler en højre støddæmper til bilen, ligesom der også knækkede en trækaksel ved uheldet, og de dele er ikke helt billige.”


Michael Broberg Sørensen håber på at få sin Subaru Impreza til at se lige så flot ud som her, når Tvilum-Scanbirk Rally Show køres.
(Foto: Morten Alstrup)

”Vi håber og tror, at vi når at blive klar til løbet i Fårvang. Hvis jeg ikke får fingre i den rigtige støddæmper, må jeg bare sætte grusundervognen på og deltage med den. For så er vi da med!”

Korte fakta:

  • Tvilum-Scanbirk Rally Show er blevet en institution i dansk rallysport, og løbet kan afvikles i år for 32. gang.
  • Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010 afvikles fredag den 13. august 2010 i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
  • Parallelt med Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010 afvikles også Tvilum-Scanbirk Classic Show 2010, hvor alle har mulighed for at vise deres klassiske bil eller motorcykel frem uanset mærke eller klubtilhørsforhold.

Tvilum-Scanbirk Rally Show / Tvilum-Scanbirk Classic Show

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: