Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

En kold tur i møntvasken!

Formula Renault
2.0 NEC 

09/08/10 

- for Mikkel Mac
Så enkelt og så kort kan den danske racerkører Mikkel Macs eftermiddag på den regnfyldte hollandske Assen bane betegnes. Trods sit flotte forsvar af den samlede andenplads i Formel Renault 2.0 Northern European Cup mesterskabet, er det svært for den 17 årige dansker at montere det helt store smil. To sjettepladser kan den unge falstring tage med hjem, men for første gang i lang tid ingen pokal.
 

Den store hollandske racerfestival, Rizla Racing Day, samlede over 60.000 tilskuere, og med opvisning i alt fra MotoGP til Superleague Formula racere var der lagt op til det store show. Men det regnvejr der har hærget hele Nordeuropa nåede også til Assen. Og så var Macs fokus pludseligt lagt på at sikre sig point til mesterskabet, i stedet for at stå øverst på podiet.


(Foto: Chris Schotanus)

”Jeg ved ikke rigtigt, hvad der går galt,” forklarede Mac efter søndagens løb.”Hele løbet foregik i regnvejr, og ganske som lørdagens første løb så startede jeg fra 8. pladsen og endte på 6. pladsen. Jeg vil være på 1. pladsen og ikke på 6. pladsen, men en gang i mellem må man tænke langsigtet rent pointmæssigt.”

”Jeg gennemførte, scorede point og var bedre end min teamkammerat, det er det vigtigste. Vi lå og sloges 2-3 biler i front gruppen og jeg fik presset den forankørende Jeroen Mul, der ligger lige bag mig på 3. pladsen i mesterskabet, til at lave en fejl, og så spandt han rundt. Der vandt jeg både point, og en placering. Det var et af lyspunkterne, i hvert fald hvis man spørger mig, ” griner Mac.
”Jeg plejer at være god i regnvejr, men opsætningen på bilen var bare ikke på plads. Dog er jeg er stadig på 2. pladsen i mesterskabet, så jeg burde være glad.”

”Men jeg er frustreret over, at jeg skal ligge og kæmpe med gæstekørere der intet har at gøre i det samlede mesterskab. Men sådan er vilkårene.”


(Foto: Chris Schotanus)

”Nu ser jeg frem mod næste afdeling der ligger om 3 uger, forinden har vi endda en testdag. Og jeg kan godt røbe at teamet har fået lektier for, for nu vil vi have det mesterskab!”

Næste løbsweekend finder sted den 27. / 28. august på den tjekkiske Most bane. De sidste tre løbswekender på kalenderen består af hele 3 løb modsat de 2 løb der hidtil har været standarden, og således køres der om 90 point på en weekend. Så angrebet på det samlede mesterskab er slet ikke slut for den unge dansker.

Samlet stilling i mesterskabet efter Assen:

Ludwig Ghidi 233
Mikkel Mac 210
Jeroen Mul 195

Aslak Vind


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Assen
  • 08/08/10 - Assen - Formula Renault 2.0 NEC
  •