Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Mikkel Mac: Udfordringer på Assen

Formula Renault
2.0 NEC 

08/08/10 

Efter at have nydt 3 ud af 4 sejre i de sidste løbsweekender i Formel Renault 2.0 Northern European Cup, var det tilbage til hverdagen for den 17 årige kører fra Nykøbing Falster. Til weekendens Rizla Racing Day på den hollandske Assen bane sluttede han kvalifikationen midt i feltet, et sted Mikkel normalt kun læser om. Til lørdagens første løb var disse udfordringer til at føle på, men den samlede andenplads i mesterskabet er stadig intakt
 

”Vi har simpelthen ikke opsætningen til de hurtige baner, ”forklarer en skuffet Mikkel. ” Til kvalifikationen fredag kørte jeg alt hvad jeg kunne på denne fantastiske bane, men tiderne var der bare ikke. KTR teamet gjorde hvad de kunne for at rette op på det, men uden held. Jeg sluttede på 8. pladsen.”


Mikkel Mac
(Foto: Chris Schotanus)

Markant var det at toppen af startfeltet domineres af hollandske teams og kørere, på deres hjemmebane der er notorisk vanskelig at lære. Men efter en gennemgang af kvalifikationen var teamets melding, at det ikke var Mikkels kørsel der var årsagen til de manglende resultater. Den førende i mesterskabet, Ludwig Ghidi, startede på en sjetteplads lige foran danskeren på gridden, hvilket rent pointmæssigt er utroligt positivt.

Lørdagens løb afspejlede dette faktum. Selvom Mac er en kendt fighter når han skal starte nede i feltet, så gik det hele ikke helt som håbet. Løbet blev vundet af en mere rutineret Eurocup gæstekører, Karl Oscar Liiv med endnu en Eurocup gæstekører Daniel de Jong på fjerdepladsen. Hvilket igen er en pointmæssig fordel for den unge dansker, da gæstekørerne ikke deltager i det samlede mesterskab.

”Det gik nogenlunde som jeg havde forventet, fra min 8. startplacering. Jeg fik kæmpet mig op fra min 8. plads til en 6. plads. Men netop som løbet gik i gang, så begyndte det at regne. Det blev ved med at være vådt gennem hele løbet, men selvom jeg plejer at være flyvende i regnvejr, så havde jeg bare ikke farten til at nå forbi Ghidi.”

”Det endte med at blive et ret ensomt løb, jeg havde langt op til den forankørende. Og der var 11 sekunder ned til den næste på 7. pladsen. Så jeg havde bare ikke farten til at slå igen, sådan kan det gå.”

”Det positive er at han kun har taget få point på mig, så jeg ligger stadig på en andenplads i mesterskabet! Jeg må bare op på hesten igen,” slutter den ung dansker.

Rizla Racing Day festlighederne har tiltrukket over 60.000 tilskuere, og det andet løb i Formel Renault 2.0 NEC finder sted søndag foran fulde huse klokken 15.50, lige efter demonstrationskørsler af fodboldens svar på Formel 1, Superleague Formula.

Aslak Vind
Presseansvarlig Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Assen
  • 08/08/10 - Assen - Formula Renault 2.0 NEC
  •