Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Stjernerne i København

CHGP 
06/08/10 

CHGP- til Copenhagen Historic Grand Prix
Copenhagen Historic Grand Prix den 7.-8. august i Fælledparken byder på masser af underholdning for publikum. Men racet har også opnået høj international status, og derfor vil man i Fælledparken kunne møde det største antal internationale motorsportsstjerner, der nogensinde har gæstet Danmark på én gang. Dertil kommer naturligvis de fleste danske racerstjerner.
 


Allan McNish (tv) og Tom Kristensen er normalt team-kolleger i Audi Le Mans teamet, og de var sammen om at vinde 24-timers Le Mans i 2008. De er begge i København og skal dyste imod hinanden i Royal Pro-Am kategorien ved Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken.
(Foto: Clauding Communication)

Tom Kristensen (DK)
…er både international stjerne og dansk stjerne. Som rekordindehaver med ikke færre end 8 sejre i verdens mest berømte motorløb, 24-timers Le Mans, har danskeren fra Hobro for længst skrevet sig ind i motorsportshistorien på aller højeste niveau. Tom Kristensen deltog også i årets 24-timers Le Mans for Audi og lå til at kunne vinde det – havde det ikke været for en anden deltager, der uventet kom i vejen. I stedet blev det til en fornem 3. plads. Tom Kristensen er ambassadør for CHGP og vandt Royal Pro-Am i 2008.

Allan McNish (GB)
…var bl.a. team-kammerat hos Audi med Tom Kristensen i årets 24-timers Le Mans, og han har vundet Le Mans to gange, senest i 2008 sammen med Tom Kristensen. Allan McNish har en omfattende karriere, der inkluderer et år i Formel 1 for Toyota tilbage i 2002. Blandt andre store motorsportstriumfer er 3 sejre i 12 timers Sebring i USA, og 3 gange har Allan McNish vundet den amerikanske Le Mans serie. Allan McNish deltager i CHGP for første gang.

Andy Priaulx (GB)
…er 3 gange vinder af World Touring Car Championship i BMW (WTCC – Verdensmesterskabet for standardvogne). Blandt andre store motorsportstriumfer er EM-titlen for standardvogne (ETCC) i 2004. Andy Priaulx deltager i CHGP for første gang.

Jackie Oliver (GB)
…vandt 24-timers Le Mans i 1969 i en af de legendariske Ford GT40. Siden kørte han Formel 1 i perioden 1967-1973 samt i 1977 for hhv. Lotus, BRM, McLaren og Shadow. Ialt deltog han i 51 Formel 1 Grand Prix’er (dengang var en sæson ofte kun på 8 løb) og nåede podiet to gange. Siden etablerede han Arrows Formel 1 teamet, som deltog ialt i 382 Grand Prix’er med kørere som Ricardo Patrese, Thierry Boutsen og Gerhard Berger. Blandt andre store motorsportstriumfer har Jackie Oliver vunder 24-timers Daytona i USA, 12-timers Sebring i USA og 1000 km Monza. I 1974 vandt han det højt estimerede amerikanske CanAm mesterskab for ekstreme racersportsvogne. Jackie Oliver har deltaget i CHGP tre gange tidligere.

Jan Lammers (NL)
…vandt 24-timers Le Mans i 1988 for Jaguar og har ialt deltaget i 41 Formel 1 Grand Prix’er. Den lille populære hollænder har en alsidig karriere som bl.a. inkluderer deltagelse i det britiske standardvognsmesterskab (BTCC) og senest i Rallye Dakar 2010 i kategorien for de store trucks, hvor han udgik. Blandt andre store motorsportstriumfer er sejr i 24-timers Daytona. Jan Lammers deltager i CHGP for første gang.

Gijs van Lennep (NL)
…vandt 24 timers Le Mans i 1971 og 1976 for Porsche og har desuden en karriere, som inkluderer Formel 1 og Formel 5000. Blandt andre store motorsportstriumfer har Gijs van Lennep også vundet det ekstremt hårde Targa Florio i 1973 samt det britiske Formel 5000 mesterskab. Gijs van Lennep deltager i CHGP for 2. gang.

Derek Bell (GB)
…har vundet 24- timers Le Mans 5 gange og har desuden deltaget i 16 Formel 1 Grand Prix’er i perioden 1968-1974. Derek Bell har vundet Verdensmesterskabet for sportsvogne to gange (1985 og 1986). Blandt andre store motorsportstriumfer har Derek Bell vundet 24-timers Daytona tre gange. Derek Bell deltog i CHGP i 2008.

Casper Elgaard (DK)
…vandt LMP2 klassen i 24-timers Le Mans i 2009. Han har tre gange vundet det danske standardvognsmesterskab (DTC).

Jason Watt (DK)
…vandt det danske standardvognsmesterskab (DTC) i 2002 i en specialbygget racerbil. Jason var i 1999 udsat for en ulykke på mc, som kostede ham førligheden fra brystet og ned. Forinden havde han med stor succes deltaget i det internationale Formel 3000 mesterskab og sluttede den del af karrieren med en 2. plads i mesterskabet samt flere løbs-sejre. Jason Watt deltager fortsat i DTC og er med i CHGP i kategorien ”Race for Riget”, hvor han kører den Kleemann Mercedes-Benz E55k, hvormed han i 2002 satte verdensrekorden for personbiler med en topfart på 338 km/t.

Michel Nykjær (DK)
…er dobbelt vinder af Europacup’en for standardvogne (ETCC) og dobbelt Danmarksmester i standardvogne (DTC). Nykjær deltager i år som den første dansker nogensinde i alle løb i Verdensmesterskabet for standardvogne (WTCC). Desuden kommer han til CHGP (for første gang) frisk fra to løbssejre i dette års ETCC.

HKH Prins Joachim (DK)
HKH Prins Joachim er protektor for Copenhagen Historic Grand Prix og deltager selv i Grand Prix’et. Den danske prins har vundet en lang række løbssejre i DM for historiske racerbiler og har også vundet Royal Pro-Am kategorien i CHGP. Prins Joachim er desuden regerende Danmarksmester i ”65-klassen”.

Erik Høyer
…er tilbage i 1970’erne og 80’erne vinder af ialt 16 Danmarksmesterskaber i diverse standardvognsklasser. Erik Høyer deltog med stor succes i mange internationale standardvognsløb. Han har også to EM-titler på sin kappe. Erik Høyer deltager i CHGP med selvsamme bil, en Ford Escort gr. N, som han kørte, da han formelt stoppede sin karriere.

Hans-Peter Lieb (D)
…er testkører og tilknyttet det tyske RUF Porsche tuningsfirma. Han deltager desuden ofte i internationale sportsvognsløb og er en hyppig gæst ved CHGP.

Tommy Brorsson (S)
…har 5 EM-titler i historisk motorsport i bagagen. Han begyndte sin karriere i 1964, deltog i mærkeklassen Formel Vee frem til 1972 og sluttede den del af sin karriere som på én gang Europamester, Nordisk Mester og Svensk Mester. Efter et par år i Formel Super Vee lagde han midlertidigt styrthjelmen på hylden for siden, i 1980, at tage den på igen og derefter har det alene handlet om historisk motorsport. Tommy Brorsson har deltaget mange gange i CHGP, delt bil med HKH Prins Joachim og også vunder Royal Pro-Am kategorien. Tommy Brorssons karriere inkluderer sejre på den legendariske Roskilde Ring i året, hvor banen blev lukket (1968).

Harold Primat (F)
…har en forholdsvis kort motorsportskarriere, men opnåede i 2008 at score 7. pladsen i 24-timers Le Mans, det var den bedste placering blandt de ikke diesel-drevne racersportsvogne. I 2009 og 2010 kørte og kører Harold Primat for britiske Aston Martin. I efteråret 2009 vandt han premiereløbet i den asiatiske Le Mans serie. I 2010 udgaven af 24-timers Le Mans scorede Primat 6. pladsen i Aston Martin raceren med det legendariske James Bond startnummer 007. Harold Primat deltager i CHGP for første gang.

Copenhagen Historic Grand Prix

Udsendt af Clauding Communication


Læs mere om:
 • Allan McNish
 • Andy Priaulx
 • Casper Elgaard
 • Erik Høyer
 • Gijs van Lennep
 • Harold Primat
 • HKH Prins Joachim
 • Jackie Oliver
 • Jan Lammers
 • Jason Watt
 • Michel Nykjær
 • Tom Kristensen
 • Tommy Brorson
 • Fælledparken
 • 08/08/10 - Fælledparken - CHGP
 •    ASETEK SIMSPORTS