Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Porsche stiller sig selv store mål i USA

ALMS 
07/08/10 

American Le Mans SeriesPorsche kan i år gøre noget som ingen andre før har præsteret i American Le Mans Series. Og det er lige pludselig blevet en målsætning. Ingen bilfabrikant har i samme år vundet LMP, GT og GT Challenge klasserne i den amerikanske serie.
I den sommerpause der har været, har Porsche teamene dog set på mulighederne for at det kan lade sig gøre, men de får travlt.
 

I løbet af de næste 4 uger skal der køres 3 afdelinger i ALMS serien. Dermed får alle deltagerne mere end nok at gøre med at holde bilerne klare. Én fejl kan blive dyrebar i kampen om mesterskabspointene - både for kørere og teams.

Porsche teamene har set på muligheden for at vinde deres respektive klasser og også på muligheden for at vinde i hele 3 klasser - og så i samme år. Muligheden er så absolut til stede.

GT Challenge klassen er præget af Porscher og det er givet at det er en Porsche der vinder klassen. Efter løbet på Lime Rock banen, er det Alex Job Racing der fører med 77 points, nr. 2 er TRG teamet der har 75 points og nr. 3 er Black Swan Racing der har 64 points. Velox Motorsports Racing har 62 points og det er disse 4 teams der kommer til at slås om mesterskabet.


(Foto: Motorsporten.dk)

I GT klassen hvor der er 6 forskellige bilmærker repræsenteret, har Porsche 93 points, BMW 92 points, Ferrari 85 points. På fjerdepladsen finder vi Chevrolet der har haft lidt problemer efter skiftet fra GT1 klassen. Så her er kampen tæt og spændende. I team mesterskabet er det Flying Lizzard teamet der fører foran Rahal Letterman Racing og med Rizi Competizione på tredjepladsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Regnes LMP som en klasse, så er det Honda Performance Developer - tidligere kendt som Acura - der fører med 7 points forspring til Porsche. Den samme stilling gør sig gældende for motorkonstruktører.


(Foto: Motorsporten.dk)

Især i de næste 4 uger bliver kampen om diverse mesterskaber derfor yderst intens. Med den marginale pointsforskel der er i klasserne, er der så absolut noget at køre om. Første afsnit i disse dueller starter allerede i denne weekend hvor der køres på Mid-Ohio.

Dons