Dansker på vej til tops i Formel Renault

Formula Renault
2.0 NEC

06/08/10

Den nordeuropæiske Formel Renault 2.0 NEC klasse bliver mere og mere interessant, set med danske øjne. 17 årige Mikkel Mac er med sine 3 sejre i de sidste 4 løb den mest vindende i 2010 sæsonen, og den unge kører fra Nykøbing Falster tog således et stort skridt mod føringen i serien. I denne weekend løber Rizla Racing Day af stablen på Assen banen i Holland, og her skal Mikkel i kamp igen!

Bare 17 point er der op til belgiske Ludwig Ghidi på førstepladsen, og med 60 point at køre om i weekendens to løb er der lagt op til et slag. Rizla Racing Day på den hollandske bane Assen rummer også løb i den tyske Formel 3 Cup, MotoGP opvisning og ikke mindre end 70.000 tilskuere.

(Foto: Chris Schotanus)

”Jeg er lige kommet hjem fra banen,” forklarer Mikkel sent torsdag aften. ”Der har været cykelløb på banen indtil nu, så det er først nu at jeg har haft mulighed for at køre banen rundt på en scooter. Den ser rigtig fed ud! Mange siger at den er teknisk vanskelig, men jeg tror efter 2 omgange i raceren så sidder den der i hovedet på mig. Men jeg skal ikke afvise at man kan miste ret meget tid i flere af banens sving, hvis man begår en fejl.”

Der er lagt op til et opgør med den førende Ludwig Ghidi fra Belgien, men selv ser Mikkel ikke sådan på det. En analytisk tilgang er vejen frem, mener den unge dansker. Der er stadig 4 løbsweekender på kalenderen, hvoraf de sidste tre løbsweekender rummer hele tre løb hver weekend, og således 90 point at køre om. Så intet er afgjort, men Mac er nu ret fortrøstningsfuld.

”Jeg håber naturligvis at det går lige så godt som til det sidste løb på Oschersleben, hvor jeg vandt to ud af tre løb, og tog en fjerdeplads. Jeg har så den udfordring, at jeg er en af de eneste der ikke har kørt på banen før.”

”Det bekymrer mig ikke, jeg har før kørt gode resultater hjem på den baggrund. Mit team KTR har gode erfaringer med banen, så jeg skal bare koncentrere mig som jeg plejer, så skal jeg nok nå til tops.”

Fredagens program rummer en træningsession, samt en kvalifikation som bestemmer startplaceringen til lørdagens løb. Søndagens startplaceringer bestemmes af lørdagens løbsresultater.