Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Hvem vinder Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010?

Rally Sprint 
06/08/10 

Om aftnen den 13. august køres den 32. udgave af Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010. Løbet tæller hverken til kampen om DM eller noget andet mesterskab, men alligevel er en sejr meget eftertragtet. Løbet er nemlig det mest traditionsrige i dansk rallysport, og når man løber listen over tidligere vindere igennem, er det nærmest som at læse i dansk rallysports blå bog.
Hvilket navn bliver det næste, der bliver føjet til listen?
 

Nogen klar forhåndsfavorit er der ikke, for også i år er det meget åbent, hvem der vil klare sig bedst i de tre indledende heats, der danner grundlaget for den afgørende finale.

”Ib Kragh er med. Karl-Åge Jensen er med. Christian Jensen er også med, så jeg tror, at kampen bliver meget åben,” siger Brian Madsen, Slagelse, der vandt løbet i 2007 og 2008. ”Kampen kommer til at stå mellem kørerne i de tre Super 2000-biler, og så tror jeg da også selv på, at jeg kan være med.”


Christian Jensen er forsvarende Danmarksmester i sin Peugeot 207 Super 2000 sammen med Søren Tøndborg, men makkerparret har endnu deres første sejr i Tvilum-Scanbirk Rally Show til gode.
(Foto: Morten Alstrup)

”Jeg håber på, at jeg kan vinde, men det er der også andre, som gør,” siger den forsvarende Danmarksmester, Christian Jensen, Ans. ”Jeg tror på, at jeg har rimeligt gode chancer, og det gør bestemt ikke noget for min skyld, hvis det skulle blive regnvejr. Brian Madsens bil vil være ufattelig stærk, for den har samme effekt som min bil, men den vejer mindre, så han vil nok blive den største konkurrent sammen med Ib Kragh.”

Sidstnævnte kører kommer også til start i løbet, som han selv har vundet to gange – sidste gang i 2005.

”Jeg vil da gøre alt for, at jeg kan vinde, men jeg tror, at hvis man skal være realistisk, skal der nok blive regnvejr, for at jeg har en chance. Men det bliver jo ikke vådt den dag, for jeg kan garantere for, at solen skinner fra en skyfri himmel,” siger Ib Kragh, Juelsminde. Veteranens fødselsdag falder nemlig sammen med Tvilum-Scanbirk Rally Show.


Ib Kragh har to gange tidligere vundet Tvilum-Scanbirk Rally Show i Fårvang, men det er aldrig sket i en firhjulstrukket bil som den Fiat Grande Punto, han i år starter med.
(Foto: Morten Alstrup)

Ligesom Karl-Åge Jensen, Viborg, stiller Christian Jensen og Ib Kragh til start i en såkaldt Super 2000-racer med firhjulstræk, mens Brian Madsen i sin Peugeot 306 Maxi blot har træk på de forreste hjul. Netop de to biltypers indbyrdes styrkeforhold er det store samtaleemne inden løbet.

”Jeg vil nok sætte mine penge på Brian, for han har en bil, der kan flytte sig i Fårvang,” siger Ib Kragh. ”Jeg har sat en højere gearing i min bil, så vi bedre kan følge med til DM-rallyerne, og det gør, at den nok er blevet en lille smule langsommere på en så kroget bane. Christian er også en hård mand til rallysprints efterhånden, men jeg tror, at det er Brian Madsen, man skal holde øje med. Han har før vundet med den lille Peugeot 106, og nu har han fået en hurtigere bil.”

”Min 306'er drejer væsentligt bedre end 106'eren, og så kan det både være en fordel og en ulempe, at den har langt flere hestekræfter,” vurderer Brian Madsen. ”Det kan risikere at gå op i hjulspin, for der er meget acceleration i Fårvang. Det er et minus, at bilen er så bred, som den er den, når vi kører på en snæver bane.”


I 2007 og 2008 vandt Brian Madsen Tvilum-Scanbirk Rally Show i sin lille vævre Peugeot 106. Nu starter han i en noget større Peugeot 306 – og han skal undgå grus, hvis han skal gentage sejren.
(Foto: Morten Alstrup)

Tvilum-Scanbirk Rally Show køres hvert år på den anden august fredag på en rundstrækning i Fårvangs industrikvarter, hvor banen afgrænses af forskellige banemarkeringer, som stilles op til lejligheden. Spørger man deltagerne, er det ikke helt ligegyldigt, hvor disse banemarkeringer placeres.

”Betonklodserne står nogle gange lidt vel tæt, og det kunne være rart, hvis der var mere åbent, så vi kunne køre mere sidelæns, for vi skal passe på vores biler,” siger Ib Kragh.

”Når jeg har svært ved at komme forbi i de snævre sving, fordi min bil er så bred, er det også vigtigt, at svingene ikke kan skæres, så der kommer til at ligge grus på banen,” tilføjer Brian Madsen. ”Sidste år snurrede jeg i et af de sving, hvor der var kørt grus ud. Der skal ikke så meget til, for så kan man ikke vinde. Jeg glæder mig og håber, at det bliver tørvejr. Og hvis det regner, må Ib jo bare køre hjem, så vi andre deltagere og de mange tilskuere kan få tørvejr.”

Korte fakta

  • Tvilum-Scanbirk Rally Show er blevet en institution i dansk rallysport, og løbet kan afvikles i år for 32. gang.
  • Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010 afvikles fredag den 13. august 2010 i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
  • Parallelt med Tvilum-Scanbirk Rally Show 2010 afvikles også Tvilum-Scanbirk Classic Show 2010, hvor alle har mulighed for at vise deres klassiske bil eller motorcykel frem uanset mærke eller klubtilhørsforhold.

Tvilum-Scanbirk Rally Show / Tvilum-Scanbirk Classic Show

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Brian Madsen
  • Christian Jensen
  • Ib Kragh
  • Karl-Åge Jensen
  • IK Rally Racing
  • Peugeot Sport Dealer Team
  •