Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA GT1

Young Driver AMR teamets weekend på Spa

FIA GT1 
03/08/10 

Det var ikke verdens bedste weekend for Young Driver AMR teamet da man besøgte den berømte Spa-Francorchamps bane i Belgien. Kun den ene af teamets to biler gik videre fra den første kvalifikationsrunde.
Christoffer Nygaard og makkeren Stefan Mücke formåede dog at være med gennem alle kvalifikationsrunderne. Men alt afgøres i selve løbet, og her var det søsterbilen der klarede sig bedst.
 

Bil #7 som køres af Tomas Enge og Darren Turner formåede desværre ikke at komme videre fra første kvalifikationsrunde. Det blev kun til en skuffende 18. plads, og da kun de 16 bedste går videre til anden runde, var det ikke godt for bil #3.

Væsentligt bedre gik det for bil #8 som har Christoffer Nygaard og Stefan Mücke bag rattet. De gik hele vejen gennem kvalifikationen og sluttede med en startplacering som nr. 8 til kvalifikationsløbet. Her lavede begge biler et rigtig godt avancement. Bil #7 avancerede undervejs til en placering som nr. 11, som blev bilens startplacering i selve løbet.


Nygaard/Mücke i bil nr. 8 kom bedst gennem kvalifikationen
(Foto: Young Driver AMR)

Bil #8 startede med Stefan Mücke bag rattet i kvalifikationsløbet og fik bilen kørt op på fjerdepladsen inden det obligatoriske kørerskifte. Så overtog Christoffer Nygaard bilen og kunne for så vidt cruise bilen i mål. Men det gav hjertebanken da bilen ikke ville starte i forbindelse med et pitstop. Det var ved at koste en placering men det lykkedes for Christoffer Nygaard at bevare placeringen den resterende del af løbet. Fjerdepladsen blev senere vekslet til tredjepladsen, da bilen foran blev diskvalificeret.

Fra sin startplacering som nr. 3 skulle Christoffer Nygaard søge at avancere eller i det mindste holde placeringen så længe han var i bilen, men sådan skulle det ikke gå. Lige efter starten blev låst af nogen andre biler og dumpede ned på sjettepladsen. Denne placering holdte han dog indtil det obligatoriske kørerskift, og her startede problemerne for bil #8. Én hjulbolt ville ikke samarbejde og det kostede tid og placeringer. Fra at have været på sjettepladsen, befandt bilen sig lige pludselig på en placering som nr. 11. Stefan Mücke prøvede det bedste han kunne for at komme på tiendepladsen, men så blev han tildelt en drive through straf for at have kørt for stærkt i pitlane. Da der i forbindelse med straffen kun var 5 minutter tilbage, blev det besluttet at det var dét, så bilen blev parkeret.


Bil nr. 8 fuldførte ikke løbet
(Foto: Young Driver AMR)

Helt anderledes gik det for bil #7. Tomas Enge startede i bilen fra tiendepladsen, men mistede en placering i starten. Da Darren Turner overtog bilen halvvejs inde i løbet begyndte der at ske ting og sager. Et godt pitstop sikrede et avancement på tre placeringer og flot og aggresiv gjorde at bil #7 sluttede løbet på sjettepladsen og i pointene. Det var det primære mål for bilen.


Bil nr. 7 kom i pointene på Spa-Francorchamps
(Foto: Young Driver AMR)

Igen blev det altså en weekend hvor det ikke helt gik bil #8's vej. Bilen har været ramt af flere uheld hidtil i sæsonen, men der bliver kæmpet hårdt hos Fischer Racing som servicerer bilen, for at få rettet op på problemerne. Det må jo vende på et tidspunkt. Der resterer 4 løbsweekender i FIA GT1 serien i år.

Dons

Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Darren Turner
  • Stefan Mücke
  • Tomas Enge
  • Young Driver AMR
  • Spa-Francorchamps
  • 01/08/10 - Spa-Francorchamps - FIA GT1
  •      ASETEK SIMSPORTS