Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Red Bull dummede sig - og vandt!

Formel 1 
01/08/10 

Sejr til Webber efter flere fodfejl
Red Bull kunne have taget en dobbeltsejr, men Sebastian Vettel blev brugt som en brik for at hjælpe Webber. Og så blev det i stedet Vettel som blev den store taber i det spil. Mark Webber hentede en sejr foran Fernando Alonso som fik fordel af Red Bulls fodfejl. Dermed overtager Mark Webber også føringen i VM-stillingen da Lewis Hamilton udgik tidligt i løbet.
 

Hvis der skulle ske noget skulle det være i starten: her var det Fernando Alonso som hev en stærk start ud af ærmet, og selvom han nåede foran kunne han ikke fra yderbanen slå Vettel som fløj afsted. Til gengæld blev Webber taberen ved at ryge ned bag Alonso - og dermed synes løbet stort set allerede afgjort i de første sving. Hamilton kom hurtig tilbage efter en lidt skidt start og kom forbi en stærkt kørende Petrov. Button fik til gengæld en elendig start og faldt langt tilbage.

Vettel spolede et meget stort forspring ud i et pace som Alonso slet ikke kan matche. Men efter 15 omganges ligegyldigt race, blev løbet 'spicet up' af en periode med safetycar, da et stykke forvinge fra Liuzzis racer er placeret på banen. Det giver mange dækskift. Og ikke mindst et ordentlig sammenstød i pitten hvor Kubica bliver sendt ud på banen på samme tidspunkt hvor Sutil er ved at dreje ind. Samtidig fumler Mercedes GP også med deres pitstop så Rosberg ikke får sat et bagdæk ordentlig fast og det ryger af mens tyskeren er på vej ned gennem pitten.

Den store vinder af den periode bliver Mark Webber som kommer op i front, da han ikke går i pit.

Stillingen ved genstarten: Webber - Vettel - Alonso - Hamilton - Massa - Barrichello - Petrov - Hülkenberg - De la Rosa - Button.

Red Bull leverer regulær teamkørsel (var der teamordre???), da Vettel bakker af for resten af feltet så Webber får et stort forspring inden løbet bliver givet frit. Det giver pote: efter en omgang fra omstarten har australieren 4 sekunders forspring og skal spole tid ud i forhold til Fernando Alonso inden han skal i pit. Men det er en taktik der giver bagslag, da løbsledelsen har fundet lovbogen frem - tyskeren har ikke holdt sig tæt nok på den forankørende. Det koster en drive-through straf til Vettel. Og så er kampen om sejren pludselig en kamp mellem Mark Webber og Fernando Alonso.

Løbet slutter for den førende i VM, da Hamilton efter 24 omgange må parkere sin racer med en mekanisk defekt. På 32 omgang tager Vettel sin straf og kommer ud efter Alonso, men foran Massa som ikke fik udnyttet chancen. Halvvejs i løbet er Webber i front med 16 sekunder til Alonso, og Vettel har 4 sekunder frem til Ferrari-køreren der ligger i vinduet for at vinde løbet. Vettel henter hurtigt Alonso og begynder at lægge pres på ham - noget der også giver ro for Webber til at øge forspringet. Kampen om 5. pladsen stod mellem Barrichello, Petrov og Hülkenberg - hvor det lå bedst til Petrov da Williams var uden pitstop.

43 omgange har Webber været ude på sine bløde dæk og går ind til sit dækskifte - et perfekt skifte og så ligger sejren til Webber. 25 omgange mangler nu - og det eneste der reelt er at holde øje med er om Vettel kan overhale Alonso. Og så kunne man lige snuppe sig en kop kaffe eller en lille blunder, for der skete ikke det store. Heldigvis var der lidt at gå hjem på i de sidste omgange af løbet, da Barrichello efter et sent pitstop kæmper mod Schumacher om 10. pladsen. Barrichello er klart hurtigst, og må virkelig finde en stærk overhaling hvor Schumacher er tæt på at sende brasilianeren i muren. Super og modig overhaling - og en klar udstilling af den ringe formåen af Mercedes GP og Schumacher der ender udenfor pointene.

Sejren går derfor til Webber efter en fejlfri indsats, mens Ferrari kan være tilfredse med deres indsats. Vitaly Petrov er den store overraskelse med en flot 5. plads til russeren. Nico Hülkenberg hos Williams kan også være tilfreds med en 6. plads, mens der er gode nyheder for Sauber der fik Kobayashi helt frem på en 9. plads efter at være startet bagerst. Pedro de la Rosa også gjorde det stærkt og snuppede 7. pladsen. Jenson Button slutter en dårlig weekend for McLaren blot med en 8. plads.

Løbet blev ikke den store raceroplevelse, men blev peppet op af flere af Red Bulls fodfejl. Der mangler stadig noget kølighed i teamet hvis det skal holde hele vejen til en VM-titel. De gjorde det igen svært for sig selv. Hungaroring er og bliver dog en langgaber som vi godt kan være foruden i Formel 1. Efter 70 omganges skinnekørsel går Formel 1 på ferie: alt lukker ned og alle er tvunget på ferie de næste tre uger.

Resultatet af Ungarns Grand Prix:

Nr. # Kører Team Tid 
1Mark WebberRed Bull1t41m05.571s
2Fernando AlonsoFerrari+ 17,821
3Sebastian VettelRed Bull+ 19,252
4Felipe MassaFerrari+ 27, 474
512 Vitaly PetrovRenault+1:13,100
610 Nico HülkenbergWilliams+ 1:16,700
722 Pedro de la RosaBMW Sauber+ 1 omg.
8Jenson ButtonMcLaren+ 1 omg.
923 Kamui KobayashiBMW Sauber+ 1 omg.
10Rubens BarrichelloWilliams+ 1 omg.
11Michael SchumacherMercedes+ 1 omg.
1216 Sebastien BuemiToro Rosso+ 1 omg.
1315 Vitantonio LiuzziForce India+ 1 omg.
1419 Heikki KovalainenLotus+ 3 omg.
1518 Jarno TrulliLotus+ 3 omg.
1624 Timo GlockVirgin+ 3 omg.
1721 Bruno SennaHRT+ 3 omg.
1825 Lucas di GrassiVirgin+ 4 omg.
1920 Sakon YamamotoHRT+ 4 omg.
Benji

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Fernando Alonso
  • Mark Webber
  • Sebastian Vettel
  • Red Bull Racing
  • Scuderia Ferrari
  • Hungaroring
  • 01/08/10 - Hungaroring - Formel 1
  •