Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Intercontinental Cup

BMW deltager i LMI Cuppen i år

LMI Cup 
02/08/10 

- og måske også i 2011
Den nyoprettede Le Mans Intercontinental Cup, indstiftet af ACO og efter deres reglement, kører de første afdelinger i år. Det er kommet frem at BMW fabrikken vil indsætte biler til deltagelse i 2010 løbene og det er rygter fremme om at man sandsynligvis også deltager i 2011.
Deltagelsen i 2011 er dog ikke bekræftet endnu, og der er flere forskellig-artede forlydender om en eventuel deltagelse.
 

BMW fabrikken har skåret på deres deltagelse i motorsporten. Først lukkede man Formel 1 teamet og solgte det tilbage til Peter Sauber. Dernæst reducerede man indsatsen i WTCC. Noget må dog gå godt for BMW har besluttet at deltage i tre afdelinger i den nyoprettede LMI Cup.

BMWs deltagelse kommer til at ske ved 1000 km løbet på Silverstone, afslutningsløbet i den amerikanske ALMS serie Petit Le Mans på Road Atlanta som er også er med på LMI Cup kalenderen i år, og endelig i LMI Cup afslutningsløbet i denne sæson som er 1000 km løbet på Zhuhai banen i Kina.

BMW har også fastsat hvem der skal køre hvor. For løbene på Silverstone og Zhuhai bliver det Jörg Müller og Dirk Werner der skal køre. Det er Schnitzer Motorsport der skal stå for denne indsats, og det bliver i en BMW M3 GT2.

Deltagelsen på Road Atlanta bliver større for i ALMS har man allerede Rahal Letterman Racing som deltagere. Dette team opererer med 2 biler og de skal som vanligt køres af Dirk Müller og Joey Hand i den ene bil, samt Tommy Milner og Bill Auberlen i den anden. Da det er et 10 timers løb benyttes der 3 kørere i hver bil, og her er kommer Jörg Müller og Dirk Werner deres amerikanske kolleger til hjælp.

Dons

Læs mere om:
  • Bill Auberlen
  • Dirk Müller
  • Dirk Werner
  • Joey Hand
  • Jörg Müller
  • Tom Milner
  • Rahal Letterman Racing
  •