Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Nick Heidfeld på vej tilbage i en Formel 1 bil

Formel 1 
30/07/10 

Den tyske kører, Nick Heidfeld, rygtes tilbage i en Formel 1. Tilbagekomsten skulle angiveligt ske allerede i år.
Sagen er den at Pirelli der skal levere dæk til Formel 1 og Grand Prix 2 klasserne fra og med næste sæson, skal bruge 2 testkørere til de første tests inden de bliver frigivet til de deltagende teams. Og her er Nick Heidfeld inde i billedet til at teste dækkene til Formel 1.
 

Pirelli er nået langt med udviklingen af deres kommende Formel 1 dæk. Sålangt at man officielt har meddelt at man i september vil køre de første tests, og at man inden længe vil meddele hvilke kørere der skal køre de første tests for firmaet. Pirelle fortæller dog allerede nu, at man vil vælge én kører til Formel 1 og én til GP2 klassen der også skiftet til Pirelli dæk.

Pirellis motorsportschef Paul Hembery afviser da heller ikke at Nick Heidfeld er inde i billedet som et emne. Nick Heidfeld har kørt 167 Grand Prixer og har dermed en kæmpe erfaring at trække på. Nick Heidfeld vil gerne ud at køre Formel 1 igen, og er flere steder rygtet til Renault i næste sæson. Nick Heidfeld afviser da heller ikke muligheden for et midlertidigt job hos Pirelli, men vil heller ikke bekræfte noget som helst endnu.

I Pirellis jobbeskrivelse står der blandt andet at den kører man søger skal have en stor erfaring, og være i rigtig god fysisk form. Pirelli oplyser hertil at det ventes at der skal køres op til 500 miles om dagen i de kommende tests. De planlagte tests som starter i september måned, skal køres i en 2009 model. Her nævner flere medier at Toyotas 2009 racer er inde i billedet.

Pirellis Formel 1 dæk er i øjeblikket kun lavet i halvstørrelse. Dækket testes i øjeblikket i Pirellis vindtunnel. Der skal køres 6 tests inden man ved årets sidste Grand Prix i Abu Dhabi også skal teste. GP2 dækket er allerede blevet testet første gang. Det skete på Paul Ricard banen i Frankrig, hvor der blev kørt ca. 120 omgange uden problemer.

Dons

Læs mere om:
  • Nick Heidfeld
  •      ASETEK SIMSPORTS