Rally Sprint

Simon Larsen tog klassesejr i NCC Rallysprint

31/07/10

Simon Larsen(20) og Nicklas Daugberg(16) tog en klassesejr i klasse 1 ved NCC Rallysprint den 24. juli. Der var 66 tilmeldte kørere, og Simon havde fået start nummer 62.

Allerede i 1. heat satte Simon konkurrenterne på plads og med en generel placering som nummer 20 og med 4 sekunder ned til nummer 2 i klassen, Claus Steensen - viste Simon at han befandt sig godt på NCC Rallysprint banen.

Lige inden Heat 2 skulle starte begyndte det at dryppe fra oven. Vejrguderne leverede det lovede regnvejr så Simon valgte at skifte Yokohama dækkende til blødere dæk til regnvejr.

Desværre – kan man jo sige – hold regnen op igen inden Simon skulle starte og da banen tørrede hurtigt var hans Suzuki Swift svær at styre da dækkene blev for varme. Bilen understyrede og det kunne ses på resultatet som var 2 sekunder langsommere end første gang. Simon var dog stadig hurtigst i klassen.

”Jeg havde egentligt ikke nogen forventninger til dette løb, det er første gang jeg kører her og jeg ville ikke satse noget eller ødelægge noget. Da vi havde kørt 1.heat var vi begge enige om det var gået dårligt og var overbevisende om at de to andre Suzuki’er i hvert fald måtte have kørt fra os. Det var dog ikke tilfældet, det var vi meget overrasket over” - sagde Simon Larsen umiddelbart efter finaleheatet.

Inden 3. heat blev dækkene skiftet igen Det er kun de 2 bedste Heat af de indledende 3 heat der er tællende sammen med finale heatet, så teamet var ved godt mod.

Dækskiftet viste sin at være godt, for i heat 3 var Simon igen hurtigst og var i mål 4 sekunder hurtigere end nummer 2 i klassen.

Suzuki´en kørte bare perfekt og det var godt for servicemandskabet som ikke lavede andet end dækskift og havde derfor tid til at se på bilerne køre på banen, noget som ikke altid er nemt for servicefolkene i rally.

”Yokohama dækkende fungerer bare perfekt, den hænger utroligt godt i vejen. Nogle gange tror man ikke det kan lade sig gøre men alligevel hænger dækkende fast. Det virker utroligt godt” - sagde Nicklas Daugberg efter løbet.

I finale heatet – heat 4 cementerede Simon sin føring ved igen at være hurtigst og vinde klassen med 12 sekunder, og satte samtidig personlig hurtigst tid på dagen Suzuki gør rent bord
Da resultatet foreligger er der Suzuki Swift Sport på de 3 første pladser i klassen.

Dagen igennem havde Claus Steensen og Rene H. Christensen ligget i Simons baghjul og ved mål var de nummer 1, 2 og 3 i klassen.

Næste opgave for Simon bliver Yokohama i Tåstrup.
Simon glæder sig til arrangementet, som han også kørte sidste år, dengang i lille Peugeot 106 Rallye Gr. Og en Citroen C2R2.

NCC rallysprint blev generelt vundet af Johnny Pedersen / Britt Mikkelsen i BMV M3.