Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

DM i Folkerace på Nisseringen

Folkerace 
01/08/10 

Den 8. august 2010 køres der DM-afdelinger i samtlige Folkeraceklasser på Nisseringen ved Næstved.
Som tidligere, når der køres Folkerace på Nisseringen, har Svensken meldt sin ankomst. Denne gang har op imod 20 svenske folkeracere tilmeldt sig dagens løb for at kæmpe med toppen af Dansk Folkerace om pokalerne og håneretten over for nabolandet.
 


(Foto: Carsten Enoch)
Dagens største felt bliver klasse 2, der er biler til 8.000 kr., med ca. 40 startende kørere. Her har Gert Nielsen fra Skibby kørt med i hele DM serien, så på hjemmebanen har han forhåbninger om at kunne hente mange gode point hjem. Han får følgeskab af nogle af Næstved Motorklubs mange kørere. Bl.a. bliver det spændende at se, om Morten G. Jensen fra Næstved og hans Nissan kan fortsætte den fremgang, de har haft i år, eller om Per Franzen fra Jægerspris kan være med til at holde svenskerne på afstand af sejrsskamlen.

Klasse 1, der er biler til 5.000 kr., bliver med ca. 30 startende også en spændende klasse med kamp om placeringerne for at komme i finalen. Her vil tidligere klubmester i Næstved John Johansen, Rødovre og tidligere DTC kører Ronni Jensen, Herlufmagle tage kampen op med de jyske og svenske kørere. Derudover så vil de sidste 2 års guld & sølvvindere fra U16 & U18 folkerace, Jannick Godskesen fra Brædstrup og Daniel Erik Andersen fra Slagelse genoptage deres indbyrdes kamp.


(Foto: Carsten Enoch)

Der vil også være et felt af U16, U18 og Ladies Cup denne dag. Man skal ikke lade sig narre af, at chaufførerne i U16 er under 16 år, de både kan og vil kæmpe til stregen om sejren.

Som lidt show for publikum vil der før finalerne blive kørt et heat med bakkende biler. På starten vil der blive linet op til et almindeligt heat, bilerne står bare med fronten væk fra banen. Heatet bliver sat i gang med startlyset, der kun kan ses i bakspejlet. Det bliver så spændende at se, hvem der først kommer banen rundt 3 gange og får målflaget.


(Foto: Carsten Enoch)

Med over 90 startende er der hele dagen lagt op til masser af spænding og tæt race. Første heat køres kl. 10.

Nisseringen er skiltet fra Rønnedevejen ved Toksværd. Mere info kan ses på Nisseringen.dk.

Rasmus Andersen


Læs mere om:
  • Nisseringen
  •