Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Løftede pegefingre i Tyskland

Formel 1 
27/07/10 

Det var ikke kun Ferrari der tiltrak sig opmærksomhed i forbindelse med Tysklands Grand Prix på Hockenheimring i weekenden. Et andet team og en kører fra Lotus fik efter løbet løftede pegefingre fra løbsledelsen efter hændelser, som ifølge regulativerne blev overtrådt. Det blev dog i første omgang kun til løftede pegefingre, men de involverede vil blive fulgt i fremtiden.
 

Heikki Kovalainen fik en løftet pegefinger for manglende uopmærksomhed. Episoden som er årsag til den løftede pegefinger opstod da han skulle overhales med en omgang. En af Williams bilerne passerede ham fint, men den efterfølgende Sauber-Ferrari racer kørt af Pedro de la Rosa, slap ikke forbi. Tværtimod trak Heikki Kovalainen ud i Sauber-Ferrari raceren med den virkning at Pedro de la Rosa måtte i pit og have skiftet frontvingen. Heikki Kovalainen sagde efter løbet at han ikke havde set Pedro de la Rosa følge med efter Williams bilen, men accepterer uden problemer straffen, og erkender at han ikke havde været opmærksom nok.

Også Force India teamet fik en løftet pegefinger. Det var i det hele taget en rigtig dårlig weekend for teamet. Først måtte man skifte gearkassen i Adrian Sutils bil, hvilket giver 5 placeringers tilbagerykning. Dertil kom Vitantonio Liuzzis uheld i forbindelse med kvalifikationen. Og ikke nok med det. Det gik også galt i selve løbet.

De to teamkollegaer kolliderede allerede på første omgang, med det resultat at de begge måtte i pit. Liuzzi måtte have skiftet frontvingen, mens Sutil kørte i pit lige efter Liuzzi for at få skiftet dæk. Forvirringen i pittet gjorde at kørerne fik hinandens dæk på, hvilket gav sig udslag i at bilerne sejlede rundt da de kom på banen. Men dækkene er også kodede og følger køreren. Og her er det at det gik galt. Man må ikke flytte dæk fra den ene bil til den anden, og det fik teamet en anmærkning for.

Dons

Læs mere om:
  • Adrian Sutil
  • Heikki Kovalainen
  • Vitantonio Liuzzi
  • Force India
  • Lotus Racing
  •