Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Dobbeltsejr til Nykjær

ETC Cup 
26/07/10 

Danskeren suveræn i EM-løbene i Østrig
Den professionelle danske racerkører Michel Nykjær lagde en to måneder lang uheldsstime bag sig, da han i sin Seat Leon TDI vandt begge søndagens løb til ETCC, europamesterskabet for standardbiler, på den lynhurtige Salzburgring i Østrig.
 


To løb i træk havde Michel Nykjær sin Seat Leon TDI i spids foran en af verdens bedste standardvognskørere, briten James Thompson i Honda Accord Euro R.
(Foto: Stine Østergaard)

I første løb startede Michel Nykjær som toer i den rullende start efter den meget erfarne brite James Thompson i Honda Accord Euro R, men allerede i første sving havde danskerens Seat næsen foran, og Nykjær vandt sejren med halvandet sekund foran Thompson.

"Jeg tog James under accelerationen til første chikane, og senere forbremsede han sig. Det var dejligt endelig at vinde, især når man kan slå James Thompson, som regnes for en af verdens bedste standardvognskørere," sagde en glad Michel Nykjær på Salzburgring.


Michel Nykjær kører sin Seat Leon TDI over målstregen som vinder af søndagens første ETCC-løb på Salzburgring i Østrig.
(Foto: FIA ETC Cup)

I løb to med stående start havde Nykjær ottende startposition efter systemet, hvor de otte første bytter startplads, men lynhurtigt kørte han sig i front og vandt igen med cirka 1½ sekund foran James Thompson.

"Jeg overhalede syv biler på den første halve baneomgang og kørte så sejren hjem fra spids," konstaterede Nykjær.

I begge løb kørte Nykjær med knapt 170 kilometer i timen i gennemsnit og satte desuden hurtigste baneomgang.


En lykkelig Michel Nykjær kunne fejre to førstepladser under søndagens ETCC-løb på Salzburgring. Her er han flankeret på podiet af briten James Thompson (tv) og svenskeren Tomas Engström (th).
(Foto: Stine Østergaard)

Nykjær deltager ikke regelmæssigt i ETCC, men derimod i WTCC, verdensmesterskabet for standardbiler. Her har Michel Nykjær de sidste to måneder været gennem en enestående stime af uheld, som startede, da han i midten af maj punkterede i klar føring på sidste omgang af løbet på Monza, hvor han havde sat verdenseliten godt og grundigt til vægs. I de tre efterfølgende løbsweekender er der ikke meget, der er lykkedes for den regerende DTC-mester, men i Østrig gik alt op i en højere enhed.

"Det havde været verdenshistorie at vinde på Monza, men nu virker det hele, og det styrker selvtilliden," mener Michel Nykjær, der i den kommende weekend deltager i næste WTCC-afdeling i Brno i Tjekkiet, en bane han dig vurderer ligger bedre for konkurrenterne fra BMW.

Pole Position Denmark


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • SR-Sport
  • SUNRED Engineering
  • Salzburgring
  • 25/07/10 - Salzburgring - ETC Cup
  •