Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Intercontinental Cup

Sportscar VM?

LMI Cup 
22/07/10 

2011 bliver sæsonen hvor vi igen bliver vidne til noget der minder om et verdensmesterskab for sportscars.
Det er formodentligt sådan at det er FIA der har retten til at kalde en racerserie for et verdensmesterskab, derfor hedder Automobile Club de l'Ouest’s ditto nye mesterskab: Le Mans Intercontinental Cup (LMI Cup).
 

Løbsserien kommer til at bestå af syv langdistance løb, hvoraf de korteste er 1000 kilometer løbene.
To af løbene bliver kendte American Le Mans Series events, det er 12-timers løbet på Sebring, som i øvrigt åbner dette mesterskab i 2011, desuden er det Petit Le Mans der køres senere på sæsonen, på Road Atlanta banen.

Hertil vil 24 timers løbet på Le Mans igen blive et mesterskabs løb, som det var for ca. 20 år siden, og traditionen tro vil man tjene dobbelt point i dette racerløb.


(Foto: Motorsporten.dk)

Kalenderen er dog fortsat meget usikker, men ser foreløbig sådan ud.

2011 Kalenderen:

Dato Bane Løb Status
19. marts Sebring 12 timer Bekræftet
Maj Spa-Francorchamps 1000 km. Ikke bekræftet
11. – 12. juni Le Mans 24 timers løb Bekræftet
September Silverstone 1000 km. Ikke bekræftet
Sept. / Okt. Road Atlanta 10 timer/1000 miles Bekræftet
Oktober Mount Fuji 1000 km. Bekræftet
November Kina 6 timer Ikke bekræftet

Det bliver fantastisk igen at skulle være vidne til et seriøst sportscar mesterskab, hvor alle løb før Le Mans ikke bare er optakt, træning og test, men løb der på helt anderledes vis vil blive taget seriøst, og som kommer til at tælle til mesterskabet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Vi vil forhåbentlig også blive vidne til et Le Mans hvor der ikke er teams som kommer med ’bare for sjov’, behøver jeg i den forbindelse at nævne JLOC fra 2009 og Jaguar teamet fra 2010?
Det vil forhåbentligt blive langt mere seriøse teams, som udelukkende er på banen for at vinde racerløb, samt for at score point til det nye mesterskab - Le Mans Intercontinental Cup.

Åbningsløbet i Le Mans Intercontinental Cup bliver som nævnt 12-timers løbet på Sebring den 19. marts.
De Graa Busser og Motorsporten.dk står allerede klar med et rejsetilbud så du kan kommer over og overvære den spændende premiere i Florida, og samtidig få en spændende vinterferie med oplevelser for hele familien.

Med den nye status som 12-timers løbet nu har fået ved at indgå i Le Mans Intercontinental Cup, kan det nok regnes for sikkert at både Audi og Peugeot stiller op, og dermed også Tom Kristensen
Tom er iøvrigt den mest vindende sportscar kører på Sebring, ligesom han er det på Le Mans
Helt sikkert er det at Corvette Racing stiller op, da løbet jo også tæller til American Le Mans Series mesterskabet, dermed kan vi også glæde os til at se Jan Magnussen i Le Mans Intercontinental Cup premieren på Sebring.


(Foto: Motorsporten.dk)

Læs alt om turen til 12. timers løbet på Sebring ved at klikke på banneret under denne artikel.

Vejgaard


Læs mere om:
  • Sebring
  • 19/03/11 - Sebring - ALMS
  • ACO lancerer nyt sportscar mesterskab
  •